fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4fbcab7b-cacc-4656-800e-0dd55d772fbb

Ryż z kalafiora

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na małe kawałki
  • Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

Rady dietetyka

Pamiętaj, by uwzględnić każdy składnik przepisu pod kątem Twojej diety – zajrzyj w opisy w piktogramach.

Uwagi

Do takiego ryżu można dodać dowolne warzywa lub wykorzystać go jako dodatek do mięsa / ryby – inspiracje posiłków znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ kalafiora (400 g)

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Boczek z dzika z kaszą i kapustą

Marchew, pietruszkę i selera obrać, pokroić, położyć na dnie wolnowaru Mięso posolić, popieprzyć i położyć na warzywach Włączamy wolnowar na „low” na 8 godz. Kaszę gotujemy ok. 15 minut Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Koktajl truskawkowo-bananowy na zimno

Obieramy banana Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze Blendujemy

WIĘCEJ >

Chłodnik pomidorowy

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół, nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę; wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >