fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4fbcab7b-cacc-4656-800e-0dd55d772fbb

Ryż z kalafiora

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na małe kawałki
  • Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

Rady dietetyka

Pamiętaj, by uwzględnić każdy składnik przepisu pod kątem Twojej diety – zajrzyj w opisy w piktogramach.

Uwagi

Do takiego ryżu można dodać dowolne warzywa lub wykorzystać go jako dodatek do mięsa / ryby – inspiracje posiłków znajdziesz w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ kalafiora (400 g)

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz warzywny

Cukinię kroimy w paski lub kostkę Paprykę kroimy w paski Pomidora kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek, obieramy i kroimy w kostkę Świeże oregano siekamy nożem…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z boczkiem, kiełbasą, szynką i cebulą

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Zasmażana fasolka

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane z czosnkiem. Dodajemy fasolkę i chwile podsmażamy. Pod koniec smażenia dorzucamy do całości płatki drożdzowe i smażymy jeszcze chwilę. Solimy według upodobań i podajemy.

WIĘCEJ >

Gołąbki z jelenia w sosie grzybowym

Gołąbki: Kaszę gryczaną płuczemy na sicie pod zimną woda, a następnie wrzucamy do litrowego garnka z gotującą lekko osoloną wodą Gotujemy 10 min i odcedzamy na sicie Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w…

WIĘCEJ >