fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz15-1-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund
  • Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu
  • Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi
  • Podsmażamy przez 2-3 minuty
  • Kruszymy lub kroimy ser, posypujemy i mieszamy

Uwagi

Pomysłów na inne potrawy z kalafiorowym ryżem szukaj w podpiętych, powiązanych przepisach. Pamiętaj by ocenić ich skład pod kątem stosowanej przez Ciebie diety.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kalafior (świeży) (200 g)
  • Szparag (120 g)
  • Cebula biała (50 g)
  • Ser pleśniowy (40 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z serc indyczych

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka Podsmażamy 2 min, mieszamy Dodajemy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2-3 min Dodajemy pozostałe warzywa Podsmażamy 2-3 min Dodajemy koncentrat, podsmażamy…

WIĘCEJ >

Curry z dynią i ciecierzycą

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Jeśli decydujemy się na ostrą papryczkę to pokrojoną i pozbawioną pestek dodajemy teraz. Po chwili dodajemy przyprawy i smażymy 2-3 minuty. Dynię obieramy ze…

WIĘCEJ >

Kremowa polędwiczka

Na patelni rozgrzewamy masło, dorzucamy pokrojoną w kostkę polędwiczkę  i przyprawy. Po około 15 minutach zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy śmietankę kokosową, energicznie mieszamy i od razu podajemy.

WIĘCEJ >

Gofry śniadaniowe

Wszystkie składniki mieszamy rózgą (masło musimy lekko podgrzać, aby było płynne). Do rozgrzanej gofrowincy wlewamy równomiernie ciasto i pieczemy do zarumienienia (ok. 5 minut). Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. z plastrami pokrojonego pomidora).

WIĘCEJ >