fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz15-1-6

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund
  • Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu
  • Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi
  • Podsmażamy przez 2-3 minuty
  • Kruszymy lub kroimy ser, posypujemy i mieszamy

Rady dietetyka

Jeśli akurat nie ma sezonu na szparagi możesz przygotować potrawę bez nich lub wymienić potrawę na inną. Możesz również użyć szparagów ze słoika.

Olej kokosowy możesz wymienić również na smalec gęsi.

Uwagi

Pomysły na inne potrawy z kalafiorowym ryżem szukaj w podpiętych, powiązanych przepisach. Pamiętaj by ocenić ich skład od kątem stosowanej przez siebie diety.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 różyczki kalafiora (200 g)
  • 2 plastry sera pleśniowego (ok. 50 g)
  • 4 ugotowane szparagi (ok. 120 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby. Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka,…

WIĘCEJ >

Dorada duszona w pomarańczach

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 200 st. C Rybę patroszymy i usuwamy wnętrzności Skrobiemy nożem łuski „pod włos” Płuczemy rybę w zimnej wodzie Kładziemy na desce i wycieramy ręcznikiem papierowym Solimy, pieprzymy z każdej strony…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa z topinamburem

Włoszczyznę obieramy i kroimy w paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy włoszczyznę Dodajemy oczyszczony topinambur Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości ok. 20 – 25 min

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalafiora

Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki Wkładamy do garnka i zalewamy rosołem Zagotowujemy Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i podsmażamy cebulę do zeszklenia, a następnie dodajemy do garnka z kalafiorem Gotujemy około 15 minut,…

WIĘCEJ >