fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz15-1-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund
  • Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu
  • Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi
  • Podsmażamy przez 2-3 minuty
  • Kruszymy lub kroimy ser, posypujemy i mieszamy

Rady dietetyka

Jeśli akurat nie ma sezonu na szparagi możesz przygotować potrawę bez nich lub wymienić potrawę na inną. Możesz również użyć szparagów ze słoika.

Olej kokosowy możesz wymienić również na smalec gęsi.

Uwagi

Pomysły na inne potrawy z kalafiorowym ryżem szukaj w podpiętych, powiązanych przepisach. Pamiętaj by ocenić ich skład od kątem stosowanej przez siebie diety.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 różyczki kalafiora (200 g)
  • 2 plastry sera pleśniowego (ok. 50 g)
  • 4 ugotowane szparagi (ok. 120 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wytrawny gofr

Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę i smażymy w rozgrzanej gofrownicy/ patelni do gofrów

WIĘCEJ >

Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami

Wątróbkę wkładamy do małego garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Gruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Wątróbkę przekładamy z garnka do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >

Szpinakowe curry z indyka z ryżem z kalafiora

Indyka kroimy w paseczki Świeży szpinak myjmy i osuszamy na sicie, mrożony wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w paseczki Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy…

WIĘCEJ >