fbpx
logo
Szukaj
open close

Ryż z kalafiora zasmażany z indykiem i warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz5-3-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ryż z kalafiora zasmażany z indykiem i warzywami

Przygotowanie

  • Indyka pokroić w paski
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę
  • Boczek pokroić w kostkę
  • Imbir obrać i posiekać
  • Paprykę pokroić w paseczki
  • W garnku rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Zasmażamy indyka przez 2 min
  • Dodajemy boczek i cebulę z czosnkiem
  • Zasmażamy 5 min, mieszając, żeby się nie przypaliło
  • Dodajemy paprykę, imbir
  • Mieszamy i wlewamy ¼ szklanki zimnej wody
  • Dodajemy brukselkę
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 10 min na małym ogniu
  • Kalafior dzielimy na małe różyczki
  • Wkładamy kalafior do pudełka do miksowania/ wiaderka/garnka i miksujemy blenderem przez 10 sek.
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy ryż z kalafiora
  • Lekko solimy
  • Zasmażamy 2-3 min (tylko tyle, żeby był gorący)
  • Kalafior nakładamy na talerz
  • Na górę nakładamy indyka
  • Posypujemy kolendrą

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Do przygotowania tej potrawy możesz użyć dowolnego, drobiowego mięsa.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kalafior (450 g)
  • Indyk pierś (300 g)
  • Brukselka (170 g)
  • Cebula (105 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (100 g)
  • Papryka żółta (100 g)
  • Woda (50 ml)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir w proszku (3 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczone talarki z cukiniowe z łososiem

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Cukinię kroimy w plasterki, układamy na papierze do pieczenia i następnie skrapiamy oliwą i posypujemy solą Talarki wkładamy do piekarnika na 30 minut Po tym czasie, każdy talarek smarujemy serkiem…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i cynamonem

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Jabłko ścieramy na grubych oczkach Komosankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon…

WIĘCEJ >

Pulpeciki

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mięso mielone ugniatamy dłońmi z przyprawami, następnie formujemy 5 małych kulek i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Pulpeciki pieczemy około 30 minut.

WIĘCEJ >

Jaja poszetowe (po benydyktyńsku) z sosem anchois na mixie sałat i kiełków

Jajka poszetowe: Zagotować litr wody Wlać 50 ml octu i sól Zamieszać łyżką wrzątek Na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka Gotować 3 -5 min Wyjąć łyżką cedzakową na talerz Mix sałat i kiełków:…

WIĘCEJ >