fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb1df9f08-57d5-4062-822b-d99ec4c487d2-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem z kalafiora

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Kalafior dzielimy na małe różyczki
  • W garnku rozpuszczamy tłuszcz
  • Dodajemy cebule, podsmażamy 3 minuty
  • Dodajemy kalafior
  • Podsmażamy 3 min
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 10 min
  • Miksujemy blenderem
  • Próbujemy, doprawiamy solą i pieprzem 

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego.

Uwagi

Możesz także przygotować zupę krem z innych, ulubionych warzy, np. z cukinii, brokuła (powiązane przepisy).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
  • ¼ kalafiora (200 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)  

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb gryczany z szynką i sałatą (kanapki)

Chleb posmarować masłem Na dwie kromki położyć sałatę Pomidora pokroić w 4 plastry i po 2 plastry położyć na kanapce Przykryć pomidory plastrami szynki Przykryć kanapkę drugą posmarowaną kromką

WIĘCEJ >

Boczniaki na miksie sałat z jajem po benedyktyńsku

Sałatę strzępiastą rwiemy w palcach i wrzucamy do miski Dodajemy rukolę Pomidora kroimy w cząstki i układamy na sałacie Awokado obieramy ze skóry i kładziemy na sałacie Dorzucamy do miski oliwki Cykorię rozdzielamy na pojedyncze…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa (na wywarze kostnym)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym

makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…

WIĘCEJ >