Krem z kalafiora
Krem z kalafiora
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Kalafior dzielimy na małe różyczki
- W garnku rozpuszczamy tłuszcz
- Dodajemy cebule, podsmażamy 3 minuty
- Dodajemy kalafior
- Podsmażamy 3 min
- Zalewamy bulionem
- Gotujemy 10 min
- Miksujemy blenderem
- Próbujemy, doprawiamy solą i pieprzem
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu czarnego.
Uwagi
Możesz także przygotować zupę krem z innych, ulubionych warzy, np. z cukinii, brokuła (powiązane przepisy).
Autor
Lista składników
- 2 szklanki bulionu mięsnego (500 ml)
- ¼ kalafiora (200 g)
- ½ cebuli (50 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Chleb gryczany z szynką i sałatą (kanapki)
Chleb posmarować masłem Na dwie kromki położyć sałatę Pomidora pokroić w 4 plastry i po 2 plastry położyć na kanapce Przykryć pomidory plastrami szynki Przykryć kanapkę drugą posmarowaną kromką
WIĘCEJ >Boczniaki na miksie sałat z jajem po benedyktyńsku
Sałatę strzępiastą rwiemy w palcach i wrzucamy do miski Dodajemy rukolę Pomidora kroimy w cząstki i układamy na sałacie Awokado obieramy ze skóry i kładziemy na sałacie Dorzucamy do miski oliwki Cykorię rozdzielamy na pojedyncze…
WIĘCEJ >Zupa kalafiorowo – brokułowa (na wywarze kostnym)
Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…
WIĘCEJ >Spaghetti Konjac z wędzonym pstrągiem w sosie pomidorowym
makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” w tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę pstrąga obieramy z skóry i…
WIĘCEJ >