Krem brokułowy
Krem brokułowy
Przygotowanie
- Bulion wlewamy do garnka
- Wrzucamy pokrojony brokuł
- Gotujemy 15 min
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu
- Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka
- Miksujemy blenderem
- Doprawiamy solą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej na ten temat przeczytasz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych kremów warzywnych.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (500 ml)
- Brokuł (świeży) (125 g)
- Cebula (świeża) (50 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Karkówka z szynkowaru
Mięso wkładamy do miski, dodajemy przyprawy i wcieramy je dokładnie w mięso Wkładamy mięso do szynkowaru, a szynkowar na min. 12 godz. do lodówki Po tym czasie wyjmujemy szynkowar z lodówki i odstawiamy na ok….
WIĘCEJ >Grzyby duszone z bakłażanem
Grzyby myjemy i kroimy w plasterki Bakłażany obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Przekładamy na sitko, posypujemy obficie solą i odstawiamy, aby puściły sok Po 20 – 30 minutach płuczemy zimną wodą i dokładnie…
WIĘCEJ >Zupa paprykowo-kalarepowa
Do garnka wlewamy bulion Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut Kalarepę obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Paprykę kroimy w kostkę i przenosimy…
WIĘCEJ >Sałatka owocowa
Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki Gruszki, jabłka kroimy w kostkę Banana kroimy w plastry Winogrono kroimy na połówki, usuwamy pestki Układamy pokrojone owoce, dodajemy jeżyny i borówki
WIĘCEJ >