fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z jarmużu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c07151d41-e593-47aa-961e-3045fb88d169

Krem z jarmużu

Przygotowanie

  • Jarmuż umieszczamy w garnku
  • Dodajemy dwie szklanki wody
  • Podgrzewamy
  • Dusimy przez 10 minut
  • Dodajemy przyprawy, ser i masło i gotujemy przez kolejne 10 minut
  • Gorącą zupę zdejmujemy z ognia, blendujemy i podajemy 

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne dania z jarmużem – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 450 g mrożonego jarmużu
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 40 g sera lazur
  • 3 ziarna ziela angielskiego (3 g)
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta Pistacje obieramy i…

WIĘCEJ >

Kokosowo – wieprzowy kotlet z grillowanymi warzywami

Marchew i pietruszkę obieramy Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę w kawałki Cykorię przekraway na pół Rzodkiewki czyścimy i kroimy każdą na 3 plasterki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

Pieczeń: Schab solimy, pieprzymy Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru Pora kroimy wzdłuż na pół, płuczemy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do warzyw Mięso kładziemy…

WIĘCEJ >

Wieprzowina ze szpinakiem

Mięso kroimy w paseczki i na patelni podsmażamy masło Na patelnię wrzucamy szpinak i mieszamy do czasu aż się rozmrozi Gdy szpinak jest już rozmrożony dodajemy mięso i dusimy około 20 minut (tak, aby mięso…

WIĘCEJ >