fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z jarmużu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c07151d41-e593-47aa-961e-3045fb88d169
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem z jarmużu

Przygotowanie

  • Jarmuż umieszczamy w garnku
  • Dodajemy dwie szklanki wody
  • Podgrzewamy
  • Dusimy przez 10 minut
  • Dodajemy przyprawy, ser i masło i gotujemy przez kolejne 10 minut
  • Gorącą zupę zdejmujemy z ognia, blendujemy i podajemy 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z jarmużem.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Jarmuż mrożony (450 g)
  • Ser pleśniowy (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Kminek mielony (4 g)
  • Ziele angielskie mielone (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety wieprzowe w kokosowej panierce

Mięso myjemy i kroimy na kotlety o grubości 1 cm Oprószamy ziołami, kurkumą, solą i mąką kokosową Smażymy na patelni z każdej strony do lekkiego zarumienienia panierki kokosowej Kotlety zdejmujemy z patelni i odstawiamy pod przykryciem…

WIĘCEJ >

Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą

Śledzie wkładamy do miski z zimną wodą i co 10 min ją zmieniamy na świeżą (3 razy) Śledzie odcedzamy na sicie i kroimy w ukośne 2 cm paski Wkładamy ryby do miski Wlewamy oliwę i…

WIĘCEJ >

Oliwkowe tagliatelle

Masło rozgrzewamy na patelni Za pomocą obieraczki do warzyw, obieramy umytą cukinię, na tyle ile to możliwe, tworząc „tagliatelle” Makaron kładziemy na patelnię i podsmażamy Po kilku minutach dodajemy oliwki Pod koniec smażenia wbijamy na…

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe z pieczarkami

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą Wypłukaną kaszę wrzucamy do garnka z wrzącą, osoloną wodą Kaszę gotujemy na półtwardo (przez około 10 minut lub wg wskazań na opakowaniu kaszy), a następnie ją odcedzamy Grzyby oczyszczamy i…

WIĘCEJ >