fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z jarmużu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c07151d41-e593-47aa-961e-3045fb88d169
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem z jarmużu

Przygotowanie

  • Jarmuż umieszczamy w garnku
  • Dodajemy dwie szklanki wody
  • Podgrzewamy
  • Dusimy przez 10 minut
  • Dodajemy przyprawy, ser i masło i gotujemy przez kolejne 10 minut
  • Gorącą zupę zdejmujemy z ognia, blendujemy i podajemy 

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne dania z jarmużem – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 450 g mrożonego jarmużu
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • 40 g sera lazur
  • 3 ziarna ziela angielskiego (3 g)
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z kiełbasą

Wszystkie składniki kroimy w grubą kostkę i nabijamy na patyczki. Wkładamy do nagrzanego na 180 st. C piekarnika na około 20 minut.

WIĘCEJ >

Siekany tatar z wołowiny

Mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Dodać sól i pieprz, wymieszać Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę Ogórka pokroić w drobna kostkę Oddzielić żółtko od białka (białko można później…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru z sałatką

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >

Wołowina z kapustą

Mięso wrzucamy na dużą patelnie z roztopionym tłuszczem, podsmażamy Gdy już całkowicie zbrązowieje, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i starte marchewki Dusimy razem do momentu aż warzywa zaczną mięknąć, następnie dodajemy kapustę i przyprawy Gotujemy jeszcze około…

WIĘCEJ >