fbpx
logo
Szukaj
open close

Jajecznica z żółtek i jarmużu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbdfdbe54-d7dc-4d8a-8ea5-4d8344f571e3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajecznica z żółtek i jarmużu

Przygotowanie

  • Jarmuż i szczypiorek myjemy i kroimy (można użyć szczypiorku lub szczypioru, tego grubszego, będzie jeszcze smaczniej)
  • Rozpuszczamy masło na patelni
  • Wrzucamy warzywa, można dodać również inne ulubione świeże zioła
  • Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło
  • Rozbijamy jaja i dokładnie oddzielamy żółtka, można to zrobić ręcznie lub użyć specjalnej oddzielarki
  • Po 10 minutach duszenia wlewamy żółtka na patelnię
  • Krótko mieszamy i gotowe

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jajecznicy.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo żółtko (140 g)
  • Jarmuż (40 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki z batatów

Batata obieramy Bierzemy miskę i trzemy go na tarce na grubych oczkach Dodajemy jajko i szczyptę soli Mieszamy Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Nakładamy po łyżce ciasta na gorący tłuszcz Smażymy po 3 minuty z każdej…

WIĘCEJ >

Jeże morelowo – czekoladowe

Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do garnka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy miód Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając Gdy czekolada się rozpuści i wszystko razem połączy, wyłączamy palnik Czekolada NIE MOŻE się zagotować,…

WIĘCEJ >

Pizzerinka

Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone…

WIĘCEJ >

Koktajl ze szpinakiem

Szpinak i banana dokładnie myjemy. Banana obieramy ze skóry i kroimy na kawałki. Ze szpinaku odcinamy korzeń i łodygi. Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko.

WIĘCEJ >