fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajecznica po hindusku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9ada0ec5-644f-4eda-980c-d85702ac6e9a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jajecznica po hindusku

Przygotowanie

  • Cebulę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle do momentu, aż się zeszkli i zacznie robić się złota.
  • Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, smażymy parę minut.
  • Dodajemy szpinak i po chwili wlewamy roztrzepane jaja, solimy i smażymy do uzyskania pożądanej konsystencji.
  • Pomidorki też możemy usmażyć tuż przed dodaniem szpinaku.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne propozycje jajecznicy – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (2 g)
  • 1 szczypta mielonego kminu rzymskiego (1 g)
  • 1 szczypta mielonego czarnego pieprzu (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Opcjonalnie: 1 garść świeżego szpinaku (20 g)
  • 4-5 pomidorków koktajlowych (100 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka śledziowo – buraczkowa

Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach Cebulę obrać i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Dodać cebulę, zasmażać 3 min Przesmażoną cebulę przełożyć do miski z tartymi burakami Dodać ocet jabłkowy,…

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >