fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajecznica po hindusku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9ada0ec5-644f-4eda-980c-d85702ac6e9a

Jajecznica po hindusku

Przygotowanie

  • Cebulę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na maśle do momentu, aż się zeszkli i zacznie robić się złota.
  • Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, smażymy parę minut.
  • Dodajemy szpinak i po chwili wlewamy roztrzepane jaja, solimy i smażymy do uzyskania pożądanej konsystencji.
  • Pomidorki też możemy usmażyć tuż przed dodaniem szpinaku.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne propozycje jajecznicy – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (2 g)
  • 1 szczypta mielonego kminu rzymskiego (1 g)
  • 1 szczypta mielonego czarnego pieprzu (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Opcjonalnie: 1 garść świeżego szpinaku (20 g)
  • 4-5 pomidorków koktajlowych (100 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Nóż, Patelnia, Praska do czosnku
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z boczkiem

Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki Warzywa układamy w misce i mieszamy….

WIĘCEJ >

Gofry marchewkowe

Masło rozpuszczamy w garnuszku. Marchewkę ścieramy na tarce, wkładamy do miski, solimy i odstawiamy na kilka minut. Wyciskamy marchewkę dłońmi z nadmiaru wody, dodajemy jajka, przyprawy, mąkę i rozpuszczone masło. Wszystko mieszamy. Pieczemy w rozgrzanej…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z gotowanymi parówkami

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę Gotujemy 10 min Dorzucamy do garnka…

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >