fbpx
logo
Szukaj
open close

Krem szparagowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9b6bfac1-db0c-4561-b317-93398e546232
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem szparagowy

Przygotowanie

  • Szparagi obrać
  • Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm)
  • Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min
  • Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić
  • Wrzucić pokrojone szparagi
  • Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę 2 – 3 min
  • Podsmażoną cebulę wrzucamy do garnka
  • Dodajemy posiekaną kolendrę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy 15 min
  • Zupę możemy tak zostawić lub zmiksować blenderem
  • Posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Przepis na bulion mięsny domowej roboty znajduje się w podpiętych, powiązanych przepisach. Możesz przygotować go w większej ilości i zawekować do słoików, dzięki czemu przyrządzenie takich zup zajmie niewiele czasu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Szparag (380 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Masło klarowane ghee (45 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kolendra (świeża) (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Łyżka cedzakowa, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Tort mandarynkowy z kremem czekoladowym

Ciasto: Pieczemy 3 takie same ciasta, czyli składniki dzielimy na 3 części Mandarynki gotujemy przez 8 min i zalewamy zimną wodą Do blendera wrzucamy jajka, miód i miksujemy Dodajemy sodę i po kolei mandarynki Cały…

WIĘCEJ >

Witariańskie pomidorki nadziewane

Pomidorki wydrążamy. Szpinak, paprykę, marchew, cebulę i pieczarki dokładnie myjemy i siekamy w drobną kostkę. Miąższ awokado widelcem ugniatamy na miazgę. Mieszamy go z sokiem z limonki, przeciśniętym czosnkiem i przyprawami. Następnie mieszamy razem wszystkie składniki…

WIĘCEJ >

Pasztet z grzybami

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…

WIĘCEJ >

Frytki z marchewki

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż na frytki. Dodajemy przyprawy. Warzywa smażymy aż zmiękną.

WIĘCEJ >