fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem szparagowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9b6bfac1-db0c-4561-b317-93398e546232
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem szparagowy

Przygotowanie

  • Szparagi obrać
  • Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm)
  • Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min
  • Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić
  • Wrzucić pokrojone szparagi
  • Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę 2 – 3 min
  • Podsmażoną cebulę wrzucamy do garnka
  • Dodajemy posiekaną kolendrę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy 15 min
  • Zupę możemy tak zostawić lub zmiksować blenderem
  • Posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Przepis na bulion mięsny domowej roboty znajduje się w podpiętych, powiązanych przepisach. Możesz przygotować go w większej ilości i zawekować do słoików, dzięki czemu przyrządzenie takich zup zajmie niewiele czasu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Szparag (380 g)
  • Cebula (świeża) (210 g)
  • Masło klarowane ghee (45 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kolendra (świeża) (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Łyżka cedzakowa, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami z sosem pomidorowym

Cukinia faszerowana Cukinię przekrawamy wzdłuż na połowy Łyżką wydrążamy miękki środek, tak ze 2/3 miąższu/pestek wyrzucamy Kurczaka kroimy w paseczki Paprykę kroimy w kostkę (gniazdo nasienne wyrzucamy) Marchew, pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Gulasz z serc wieprzowych

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Serca kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Oddzielamy z selera każdą…

WIĘCEJ >

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >

Miodowo-musztardowe udka z kurczaka

W misce mieszamy wszystkie przyprawy, W tak powstałej marynacie obtaczamy udka z kurczaka, zostawiamy w lodówce na 2 godziny. Ustawiamy piekarnik na 170 st. C, wstawiamy w naczyniu żaroodpornym udka na 25-30 minut. Co 5-10…

WIĘCEJ >