fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem szparagowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9b6bfac1-db0c-4561-b317-93398e546232
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem szparagowy

Przygotowanie

  • Szparagi obrać
  • Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm)
  • Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min
  • Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić
  • Wrzucić pokrojone szparagi
  • Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę 2 – 3 min
  • Podsmażoną cebulę wrzucamy do garnka
  • Dodajemy posiekaną kolendrę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Gotujemy 15 min
  • Zupę możemy tak zostawić lub zmiksować blenderem
  • Posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego
(AIP) nie dodajemy do potraw pieprzu. Możesz znaleźć więcej informacji na temat tej diety oraz innych w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Przepis na bulion mięsny domowej roboty znajduje się powyżej. Możesz przygotować go w większej ilości i zawekować do słoików, dzięki czemu przyrządzenie takich zup zajmie niewiele czasu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 litr bulionu mięsnego
  • 1 pęczek białych lub zielonych szparagów (380 g)
  • 2 cebule (200 g)
  • 2 – 3 łyżki masła klarowanego Ghee (45 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 gałązki świeżej kolendry (2 g)
  • 2 gałązki szczypiorku (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym i z truskawkami i z bazylią

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy truskawki, posiekane orzechy i listki bazylii

WIĘCEJ >

Koktajl miętowe mango

Myjemy mango, obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestkę Myjemy liście sałaty rzymskiej oraz liście mięty Umieszczamy wszystkie składniki w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Szynka z wieprzowiny, boczku i rydzów

Wieprzowinę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmielone…

WIĘCEJ >

Frittata z batatami i kiełbasą

Kiełbasę nacinamy i posypujemy przyprawami (kminem rzymskim i kolendrą) Układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15 minut Bataty kroimy w 0,5 cm plastry (ze skórą) Wrzucamy je…

WIĘCEJ >