Krem szparagowy
Krem szparagowy
Przygotowanie
- Szparagi obrać
- Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm)
- Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min
- Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić
- Wrzucić pokrojone szparagi
- Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę
- Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę 2 – 3 min
- Podsmażoną cebulę wrzucamy do garnka
- Dodajemy posiekaną kolendrę
- Lekko solimy i pieprzymy
- Gotujemy 15 min
- Zupę możemy tak zostawić lub zmiksować blenderem
- Posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
Uwagi
Przepis na bulion mięsny domowej roboty znajduje się w podpiętych, powiązanych przepisach. Możesz przygotować go w większej ilości i zawekować do słoików, dzięki czemu przyrządzenie takich zup zajmie niewiele czasu.
Autor
Lista składników
- Bulion mięsny (1000 ml)
- Szparag (380 g)
- Cebula (210 g)
- Masło klarowane ghee (45 g)
- Szczypiorek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Kolendra (świeża) (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Schabowe w sosie paprykowo – pomidorowym z gotowaną kalarepą
Kalarepę/brukiew obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w grubą kostkę Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z…
WIĘCEJ >Owsianka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem
Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko Podajemy
WIĘCEJ >Surówka z marchewki z pomarańczą
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach Pomarańcz obrać i pokroić w drobną kostkę i dodać do marchewki Z cytryny wycisnąć sok i dodać do marchewki Dodać miód Wymieszać, spróbować i ewentualnie dokwasić…
WIĘCEJ >Zupa selerowo-pistacjowa
Selera obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pistacje obieramy Gruszkę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min Zalewamy…
WIĘCEJ >