fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa kalafiorowo – brokułowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz24-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa kalafiorowo – brokułowa

Przygotowanie

  • Rosół rozlewamy do dwóch garnków
  • Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł
  • Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior
  • Gotujemy oba garnki przez 15 min
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Smażymy cebulę około 3 min na średnim ogniu
  • Dorzucamy przesmażoną cebulę po równo do każdego garnka
  • Miksujemy blenderem najpierw krem kalafiorowy
  • Następnie miksujemy krem brokułowy
  • Próbujemy oba i doprawiamy solą i pieprzem
  • Nalewamy do połowy talerza krem kalafiorowy
  • Dolewamy w jednym miejscu krem kalafiorowy, żeby się za bardzo nie połączyły kremy
  • Dekorujemy ziołami

Rady dietetyka

Zupę możesz podać z grzankami z pieczywa gryczanego (najlepiej domowego na zakwasie) – przepis znajduje się powyżej.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Brokuł (świeży) (50 g)
  • Kalafior (świeży) (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Śliwkowa kasza gryczana z daktylami i cynamonem

Kaszę przesypujemy do garnka Zalewamy mlekiem Podgrzewamy Dodajemy daktyle, kakao, cynamon, szczyptę soli Gotujemy na małym ogniu przez 20 min Od czasu do czasu mieszamy Gdy kasza zmięknie i wchłonie mleko wrzucamy śliwki Mieszamy i…

WIĘCEJ >

Domowy sok „kubuś”

Marchewki myjemy i obieramy ze skórki, jabłka natomiast jedynie dokładnie myjemy i kroimy na kawałki, które zmieszczą się w naszej wyciskarce/sokowirówce. Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki Wyciskamy sok z marchewek, jabłek i pomarańczy. Całość soku…

WIĘCEJ >

Koktajl z czarnej porzeczki

Porzeczki, sałatę i mango myjemy Mango obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy

WIĘCEJ >

Lody bananowe

Kroimy banany i blendujemy razem z mlekiem kokosowym i miodem/daktylami Przelewamy do pojemnika, wkładamy do zamrażarki Mieszamy co 2 godziny aż do całkowitego zmrożenia

WIĘCEJ >