fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa kalafiorowo – brokułowa (na wywarze kostnym)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz24-4-2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa kalafiorowo – brokułowa (na wywarze kostnym)

Przygotowanie

  • Bulion rozlewamy do dwóch garnków
  • Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł
  • Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior
  • Gotujemy oba garnki przez 15 min
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Smażymy cebulę około 3 min na średnim ogniu
  • Dorzucamy przesmażoną cebulę po równo do każdego garnka
  • Miksujemy blenderem najpierw krem kalafiorowy
  • Następnie miksujemy krem brokułowy
  • Próbujemy oba i doprawiamy solą i pieprzem
  • Nalewamy do połowy talerza krem kalafiorowy
  • Dolewamy w jednym miejscu krem kalafiorowy, żeby się za bardzo nie połączyły kremy
  • Dekorujemy ziołami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion kostny (500 ml)
  • Kalafior (świeży) (150 g)
  • Brokuł (świeży) (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całego mleka Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gryczankę przenosimy do miski i dekorujemy miętą

WIĘCEJ >

Jogurtowe bułki orkiszowo-żytnie

Letnią wodę mieszamy z pokruszonymi drożdżami i łyżką mąki orkiszowej. Odstawiamy na 15 minut przykryte ściereczką lub siatką foliową. W tym czasie mieszamy obie mąki z solą i nasionami. Do wyrośniętych drożdży dodajemy jogurt i olej,…

WIĘCEJ >

Chleb jaglany

Do miski kruszymy drożdże, dodajemy miód i mieszamy, aż drożdże się rozpuszczą Jabłka obieramy ze skórki, wkładamy kawałki do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy mleko i miksujemy Dolewamy mleko kokosowe ze zmiksowanym jabłkiem do…

WIĘCEJ >

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i pieprzem Dynię pieczemy 40 minut do miękkości Miąższ upieczonej dyni kroimy w kostkę Do miski…

WIĘCEJ >