logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa kalafiorowo – brokułowa (wegańska / wegetariańska)

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz24-4-1

Zupa kalafiorowo – brokułowa (wegańska / wegetariańska)

Przygotowanie

  • Bulion rozlewamy do dwóch garnków
  • Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł
  • Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior
  • Gotujemy oba garnki przez 15 min
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Smażymy cebulę około 3 min na średnim ogniu
  • Dorzucamy przesmażoną cebulę po równo do każdego garnka
  • Miksujemy blenderem najpierw krem kalafiorowy
  • Następnie miksujemy krem brokułowy
  • Próbujemy oba i doprawiamy solą i pieprzem
  • Nalewamy do połowy talerza krem kalafiorowy
  • Dolewamy w jednym miejscu krem kalafiorowy, żeby się za bardzo nie połączyły kremy
  • Dekorujemy ziołami

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1/3 kalafiora
  • 1/3 brokuła
  • 1 cebula
  • 1 litr bulionu jarskiego
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z zielonego groszku i pesto

Ugotowany groszek rozgniatamy widelcem, dodajemy pesto i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i delikatnie pieprzem.

WIĘCEJ >

Wołowina azjatycka

Najpierw robimy marynatę. Pastę z tamaryndowca rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Polewamy nią pokrojone (…)

WIĘCEJ >

Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)

Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki, lub na ćwiartki Zalewamy gorącą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości (około 25 min) (…)

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl