fbpx
logo
Szukaj
open close

Czekoladki – co zawierają?

Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Tagi

Postaw mi kawę na buycoffee.to
czekoladki, słodycze

W Polsce panuje zwyczaj, że jak się idzie w gości, to ze słodkościami. Podobnie jest, gdy chcemy komuś za coś podziękować albo wręczyć prezent. Jeśli osoby, które mamy zamiar odwiedzić, mają dzieci, to tym bardziej wybieramy się tam z toną słodyczy. Jak urodziny, to tort, jak popołudniowa kawa, to koniecznie z kawałkiem ciasta. Słodkie to nagroda, odstresowywacz, pocieszyciel, dowód wdzięczności. Nadaje się na wiele okoliczności. Ale co mogą w sobie kryć takie niewinne czekoladki?

Co kryją w sobie czekoladki?

Czy taktem jest wręczanie komuś pudełka czekoladek i życzenie mu „na zdrowie”. Albo czy tak powinna wyglądać wdzięczność?

czekoladki 6

Mleczna z nadzieniem:

czekoladki 4

PS Polecam po prostu zwykłą gorzką czekoladę, a najlepiej surową. W jej składzie jest głównie czekolada.

Szukasz przepisów na bezglutenowe desery? Sprawdź naszego e-booka:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Autor



Iwona Wierzbicka

W Polsce panuje zwyczaj, że jak się idzie w gości, to ze słodkościami. Podobnie jest, gdy chcemy komuś za coś podziękować albo wręczyć prezent. Jeśli osoby, które mamy zamiar odwiedzić, mają dzieci, to tym bardziej wybieramy się tam z toną słodyczy. Jak urodziny, to tort, jak popołudniowa kawa, to koniecznie z kawałkiem ciasta. Słodkie to nagroda, odstresowywacz, pocieszyciel, dowód wdzięczności. Nadaje się na wiele okoliczności. Ale co mogą w sobie kryć takie niewinne czekoladki?

Co kryją w sobie czekoladki?

Czy taktem jest wręczanie komuś pudełka czekoladek i życzenie mu „na zdrowie”. Albo czy tak powinna wyglądać wdzięczność?

czekoladki 6

Mleczna z nadzieniem:

czekoladki 4

PS Polecam po prostu zwykłą gorzką czekoladę, a najlepiej surową. W jej składzie jest głównie czekolada.

Szukasz przepisów na bezglutenowe desery? Sprawdź naszego e-booka:

Prawa autorskie – zapoznaj się!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Autor

Iwona Wierzbicka
21 października 2014

Tagi

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dieta niskowęglowodanowa a trenowanie – mój przypadek

Śniadanie bez węglowodanów i bieganie na czczo – obalam mity! Oczywiście, że każdy jest inny i każdy ma inaczej, ale chcę pokazać, że można jeść 3 posiłki dziennie, nie trzeba się opychać ryżem i makaronem,…

WIĘCEJ >
śmietana, nabiał

Śmietana – co się w niej kryje?

Kiedyś zachciało mi się jagód z cukrem i śmietaną :) Z moją manią zerkania na etykiety miałam problem znaleźć choć jedną z "normalnym" jak to przystało na śmietanę składem. Oto jedna z nich, zawiera: skrobię

WIĘCEJ >

N°1 Minerals SET. Poznaj 8 niezwykle ważnych mikropierwiastków

Poznaj mój autorski suplement N°1 Minerals SET firmy LabOne. Kompleks minerałów zapewnia 8 niezbędnych pierwiastków śladowych, które są kofaktorami większości reakcji enzymatycznych organizmu, są kluczowe do wspierania detoksykacji, gospodarki hormonalnej oraz neuroprzekaźników. W suplemencie mineralnym…

WIĘCEJ >
jak przetrwać zimę bez świeżych warzyw, warzywa, owoce, sezonowość

Sezonowość – jak przetrwać zimę bez świeżych warzyw?

Kiszonki – zawierają korzystny kwas mlekowy, który wspomaga naszą florę bakteryjną, ułatwia trawienie oraz wspomaga odporność. Ponadto kiszonki bogate są w witaminę C oraz bardzo ważną witaminę K i B, których ilość się zwiększa pod

WIĘCEJ >