fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz14-4-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem

Przygotowanie

  • Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić)
  • Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw
  • Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę
  • Marchewkę obrać i pokroić w plasterki
  • Imbir obrać i posiekać
  • Czosnek obrać
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pokrojoną dynię i marchewkę
  • Zasmażamy 2-3 min (mieszamy, żeby się nie przypaliło)
  • Dorzucamy czosnek i imbir
  • Zasmażamy 2 min (co jakiś czas mieszamy)
  • Zalewamy rosołem
  • Dodajemy cynamon
  • Gotujemy 30 min
  • Miksujemy blenderem
  • Próbujemy i jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inspiracje na przyrządzenie podobnych zup.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Dynia Hokkaido (świeża) (200 g)
  • Marchew (45 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Cynamon mielony (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kokosowa tapioka z papają

Tapiokę zalać mlekiem kokosowym wymieszanego z wodą. Doprowadzić do wrzenia, a potem na bardzo małym ogniu gotować jakieś 10-12 minut. Kulki tapioki muszą się zrobić zupełnie szkliste, przezroczyste. Jeszcze ciepłą przełożyć do miseczek, a na…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

WIĘCEJ >

Rosół z jajecznymi lanymi kluskami

Do misy wolnowaru wrzucamy mięso wraz z warzywami i przyprawami oprócz soli Zalewamy misę ze składnikami wodą i ustawiamy na tryb low, na ok. 7h lub więcej (dobrze jest przygotować rosół dzień wcześniej) Rano przelewamy do…

WIĘCEJ >

Placki z batatów z sałatką z wędzonym łososiem

Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko Lekko posolić i popieprzyć Rozmieszać rózgą Dodać mąkę kokosową i robrze rozmieszać Rozgrzać na patelni tłuszcz Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy…

WIĘCEJ >