Zupa marchewkowa
Zupa marchewkowa
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Marchew obieramy kroimy w plasterki
- W garnku rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min
- Dorzucamy pokrojoną marchewkę
- Zasmażamy 2 min
- Zalewamy bulionem
- Gotujemy 30 min
- Miksujemy blenderem
- Doprawiamy solą i pieprzem
- Po zagotowaniu dodajemy łyżkę posiekanej kolendry i mieszamy
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.
1 porcja zupy to około 250-300 ml.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się pomysły na przyrządzenie podobnych zup.
Autor
Lista składników
- 1 szklanka bulionu mięsnego (250 ml)
- 3 marchewki (180 g)
- 1 łyżka posiekanej kolendry (ok. 5 g)
- 1 cebula (100 g)
- 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub smalcu gęsiego (30 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pasztet wieprzowy, z grzybami, warzywami i z dodatkiem marmolady z czerwonej cebuli słodzonej gruszką
Pasztet: Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godziny Wyjmujemy mięso i warzywa żeby…
WIĘCEJ >Kalarepa faszerowana sarną
Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…
WIĘCEJ >Ciasto kokosowe z kremem z batatów
W jednej misce mieszamy dokładnie mąkę kokosową, sodę i sól. Żelatynę w proszku namaczamy w 6 łyżkach zimnej wody przez 10 minut. W rondelku podgrzewamy olej kokosowy, syrop klonowy i dodajemy namoczoną żelatynę. Całość delikatnie…
WIĘCEJ >Paleo schabowy w panierce bez jajka
Schab płuczemy i osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy w plastry o grubości mniej więcej 1 cm i tłuczemy każdy plaster cienko przez folię spożywczą. Na tym etapie odkładamy dwa kotlety (około 80 g mięsa)…
WIĘCEJ >