fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa marchewkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz23-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa marchewkowa

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Marchew obieramy kroimy w plasterki
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min
  • Dorzucamy pokrojoną marchewkę
  • Zasmażamy 2 min
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 30 min
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Po zagotowaniu dodajemy łyżkę posiekanej kolendry i mieszamy

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się pomysły na przyrządzenie podobnych zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Marchew (świeża) (180 g)
  • Cebula (świeża) (100 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bażant z wolnowaru w grzybach

Bażanta kroimy ostrym nożem na pół Wkładamy do wolnowaru, solimy, pieprzymy Grzyby kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wolnowaru Wszystko mieszamy Włączamy wolnowar na…

WIĘCEJ >

Serca drobiowe z brokułem

Serca dokładnie myjemy i oczyszczamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy serca, liść laurowy oraz ziele angielskie i podsmażamy przez ok. 1…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Burger z dziczyzny

Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy okrągłego burgera Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy burgera i smażymy przez ok. 9-12 minut z każdej strony (na małym ogniu)

WIĘCEJ >