logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa marchewkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz23-2-2

Zupa marchewkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz23-2-2

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Marchew obieramy kroimy w plasterki
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min
  • Dorzucamy pokrojoną marchewkę
  • Zasmażamy 2 min
  • Zalewamy bulionem
  • Gotujemy 30 min
  • Miksujemy blenderem
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Po zagotowaniu dodajemy łyżkę posiekanej kolendry i mieszamy

Rady dietetyka

Na protokole autoimmunologicznym nie należy używać pieprzu.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 500 ml bulionu mięsnego
  • 2-3 marchewki (około 250 g)
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła klarowanego lub smalcu
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na (…)

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 (…)

WIĘCEJ >

Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą

Oiersi z kurczaka kładziemy na desce Wbijamy poziomo nóż od grubszej strony żeby zrobić nacięcie Palcami poszerzamy otwór Wpychamy w (…)

WIĘCEJ >

Warzywa z grilla z jajkami sadzonymi i kiełbasą

Kiełbasę ponacinać w paski Cukinię pokroić w plastry Paprykę pokroić w plastry Kalarepę obrać i pokroić w plastry Cebulę pokroić (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl