fbpx
logo
Szukaj
open close

Masło orzechowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccd651988-ab7e-415e-be5d-1ca367774ed5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Masło orzechowe

Przygotowanie

  • Orzechy wsypujemy do młynka do mielenia kawy i drobno mielimy
  • Następnie przenosimy orzechy do blendera i stopniowo wlewając tłuszcz – blendujemy
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia maseł domowych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Olej z pestek winogron ekologiczny (70 ml)
  • Orzech laskowy (50 g)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Orzech ziemny (50 g)
  • Orzech nerkowca (50 g)
  • Miód lipowy (36 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Młynek elektryczny

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pasta brokułowa z masłem

Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.

WIĘCEJ >

Smalec czosnkowy

Słoninę wrzucamy do suchego garnka Wstawiamy na palnik i grzejemy na średnim ogniu Po kilkunastu minutach zacznie się wytapiać tłuszcz Co jakiś czas trzeba mieszać żeby się nie przypaliło Po mniej więcej 90 min uzyskamy…

WIĘCEJ >

Domowy dżem z agarem

Owoce oczyszczamy, a następnie umieszczamy na patelni i podgrzewamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Dolewamy wrzątek, dodajemy słodzik i mieszamy do momentu rozpuszczenia się Dodajemy agar i ponownie mieszamy do momentu, aż się dokładnie rozpuści…

WIĘCEJ >

Prosty pasztet

Włączamy piekarnik i ustawiamy temp. 170 st C Czosnek obieramy Obieramy mięso z kości Mięso i warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa Do zmielonej masy dodajemy trochę soli i pieprzu Dodajemy majeranek Mieszamy bardzo…

WIĘCEJ >