fbpx
logo
Szukaj
open close

Masło orzechowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccd651988-ab7e-415e-be5d-1ca367774ed5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Masło orzechowe

Przygotowanie

  • Orzechy wsypujemy do młynka do mielenia kawy i drobno mielimy
  • Następnie przenosimy orzechy do blendera i stopniowo wlewając tłuszcz – blendujemy
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia maseł domowych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Olej z pestek winogron ekologiczny (70 ml)
  • Orzech laskowy (50 g)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Orzech ziemny (50 g)
  • Orzech nerkowca (50 g)
  • Miód lipowy (36 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Młynek elektryczny

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Śliwki pod pierzynką

Śliwki kroimy na ćwiartki (pestki usuwamy) i przenosimy do misek Na wierzch nakładamy śmietanę

WIĘCEJ >

Sałatka z czerwonej kapusty z tofu

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Tofu kroimy w kostkę Kapustę drobno siekamy Gruszkę kroimy na ćwiartki i jedną ćwiartkę skrapiamy sokiem z cytryny, a drugą kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Kurczak z chrupiącymi warzywami

Mięso kroimy w poprzek włókien na kawałki Czosnek obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach Cebulę kroimy na ćwiartki Seler kroimy w plasterki Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4…

WIĘCEJ >

Chrupiące krakersy z parmezanu

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i lekko nacieramy go tłuszczem Parmezan przenosimy na blachę (robimy kilka równych kopców z parmezanu w równych odległościach i delikatnie „rozsmarowujemy”, tak żeby…

WIĘCEJ >