fbpx
logo
Szukaj
open close

Masło orzechowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccd651988-ab7e-415e-be5d-1ca367774ed5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Masło orzechowe

Przygotowanie

  • Orzechy wsypujemy do młynka do mielenia kawy i drobno mielimy
  • Następnie przenosimy orzechy do blendera i stopniowo wlewając tłuszcz – blendujemy
  • Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia maseł domowych.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 12
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Olej z pestek winogron ekologiczny (70 ml)
  • Orzech laskowy (50 g)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Orzech ziemny (50 g)
  • Orzech nerkowca (50 g)
  • Miód lipowy (36 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Młynek elektryczny

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Domowe masło migdałowe

Wszystkie składniki wrzucamy do robota kuchennego i miksujemy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż uzyskamy konsystencję przypominającą masło)

WIĘCEJ >

Masło ziołowe

Masło powinno mieć temp. pokojową Zieleninę drobno siekamy Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Ostre masło

Czosnek obieramy i drobno siekamy Chili i zieleninę drobno siekamy (z chili usuwamy pestki) Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Masło ziołowe z awokado

Tłuszcz powinien być w temp. pokojowej Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w ćwiartki Zieleninę drobno siekamy Wszystkie składniki (poza (…)

WIĘCEJ >

Masło truskawkowe

Wiórki wsypujemy do robota kuchennego i ucieramy przez ok. 15 minut (do momentu, aż będą miały gładką, maślaną konsystencję) Dodajemy (…)

WIĘCEJ >