fbpx
logo
Szukaj
open close

Masło ziołowe z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1e232918-2d0e-48f5-9e03-a82fd2d27c32
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Masło ziołowe z awokado

Przygotowanie

  • Tłuszcz powinien być w temp. pokojowej
  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w ćwiartki
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Wszystkie składniki (poza przyprawami) wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Masę przenosimy na papier do pieczenia i formujemy walec
  • Następnie wkładamy walec do lodówki na ok. 4 godz.
  • Masło ziołowe kroimy w plastry (możemy podawać np. z dodatkiem mięsa lub ryby)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z awokado.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Masło (60 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Nóż, Papier do pieczenia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Twarożek z pestek dyni

Pestki dyni wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 8 godz. Po tym czasie pestki dyni odcedzamy i przenosimy do osobnej miski Dodajemy pozostałe składniki (poza cykorią) i blendujemy przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >

Pasztet z grzybami

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Rano zmieniamy wodę i zostawiamy jeszcze przez 1 godz. Cebulę, wątróbkę, namoczone grzyby i karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa Wlewamy do masy mielonej bulion, dodajemy…

WIĘCEJ >

Pasta z awokado

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, a miąższcz wykładamy na talerz. Widelcem ugniatamy awokado, aż uzyskamy gęstą masę (niekoniecznie jednolitą). Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki, płatki drożdżowe i musztardę dalej ugniatając. Solimy…

WIĘCEJ >

Bulion z kurczaka z ziołami

Seler kroimy w ćwiartki Marchew obieramy i kroimy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki Mięso wkładamy do garnka, dodajemy przyprawy (pieprz i liście laurowe), zieleninę i warzywa Następnie dolewamy wodę (tak aby zakryć…

WIĘCEJ >