fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dynia i awokado na jarmużu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7b0aadec-5b5b-477a-bd8e-3b61a96ae225
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dynia i awokado na jarmużu

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut, a następnie odcedzamy
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Na talerzu rozkładamy jarmuż i polewamy tłuszczem
  • Na wierzch jarmużu układamy kawałki dyni oraz awokado i całość posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dynią.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dynia (100 g)
  • Awokado (70 g)
  • Jarmuż (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb zapiekany z szynką i serem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy kromki, na które kładziemy szynkę i ser Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut

WIĘCEJ >

Pierś z kurczaka w cieście z fasolką szparagową

Mięso oczyszczamy i kroimy w skośne plastry Następnie każdy plaster mięsa przyprawiamy solą Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko oraz dodajemy mąkę (4/5 ilości) i całość roztrzepujemy rózgą kuchenną do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Dodajemy…

WIĘCEJ >

Kiwi

Kiwi obrać i pokroić w plastry Można też przekroić na pół i wydrążyć łyżką

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy (na wywarze kostnym)

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół (bulion) dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez…

WIĘCEJ >