fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Brokuły, dynia, kasza jaglana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3b0d23d1-6e32-4ac2-a21d-9d8c844522fb
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Brokuły, dynia, kasza jaglana

Przygotowanie

  • Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut
  • Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
  • Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty
  • Warzywa i kaszę odcedzamy
  • Do jednej miski przenosimy dynię i brokuł, do drugiej kaszę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Brokuł (100 g)
  • Dynia (100 g)
  • Kasza jaglana (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety mielone

Mieszamy wszystkie składniki rękoma i formujemy kotlety o grubości 4-5 cm. Kładziemy kotlety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku około godziny w 160-180 stopniach. Podajemy z gotowanymi warzywami i sałatką.

WIĘCEJ >

Zasmażana szynka, ziemniaki i papryka

Ziemniaki obieramy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w grubą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy paprykę oraz szynkę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Kiełbaski, jaja i chleb

Kiełbasę nacinamy z każdej strony na skos w 4-5 miejscach Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy kiełbasę i smażymy z każdej strony przez ok. 5-8 minut Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

Rozgrzewamy piekarnik do 20 st. C Ubijamy jajka z dwoma łyżkami wody i odstawiamy Pomidory i szczypior myjemy Ser, szczypior, oliwki, pomidora kroimy i układamy w naczyniu żaroodpornym Wylewamy na warzywa z serem ubite jajka…

WIĘCEJ >