Dynia smażona z salcesonem i pomidorami
Dynia smażona z salcesonem i pomidorami
Przygotowanie
- Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry
- Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu
- Lekko solimy i pieprzymy
- Salceson obieramy z skóry i kroimy w plastry
- Pomidor kroimy w cząstki
- Układamy wszystkie składniki na talerzu
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dyni.
Autor
Lista składników
- Dynia Hokkaido (świeża) (210 g)
- Pomidor (świeży) (170 g)
- Salceson wieprzowy (100 g)
- Smalec z gęsi (24 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szynka z wieprzowiny, boczku i rydzów
Wieprzowinę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmielone…
WIĘCEJ >Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…
WIĘCEJ >Gulasz z sarny z wolnowaru
Karkówkę kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Por pokroić w plastry Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić w…
WIĘCEJ >Gęś z wolnowaru
Gęś kładziemy na desce Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy…
WIĘCEJ >