fbpx
logo
Szukaj
open close

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c784a8b48-0034-4473-8542-605dd9d46672-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

Przygotowanie

  • Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Salceson obieramy z skóry i kroimy w plastry
  • Pomidor kroimy w cząstki
  • Układamy wszystkie składniki na talerzu 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dyni.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dynia Hokkaido (świeża) (210 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Salceson wieprzowy (100 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Grillowana dynia z kiełbasą

Kiełbasy nacinamy na krzyż z dwóch stron Dynię obieramy ze skóry i kroimy w cienkie (0,5 cm) plastry Rozgrzewamy patelnię (…)

WIĘCEJ >

Dynia grillowana i jajo sadzone

Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy plastry dyni Lekko solimy i (…)

WIĘCEJ >