fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c784a8b48-0034-4473-8542-605dd9d46672-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

Przygotowanie

  • Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry
  • Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Salceson obieramy z skóry i kroimy w plastry
  • Pomidor kroimy w cząstki
  • Układamy wszystkie składniki na talerzu 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej diecie oraz nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze pomysły na przyrządzenie dyni w smaczny sposób. Oznacz ulubiony serduszkiem i stwórz dzięki temu własną książkę kucharską.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ dyni Hokkaido (210 g)
  • 2 plastry salcesonu (100 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 2 łyżki smalcu gęsiego (30 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wołowy z dynią

Wołowinę myjemy i kroimy na kawałki Wrzucamy do garnka i włączamy palnik Pozwalamy wołowinie obsmażyć się z każdej strony (mięso puszcza soki, nie przypala się) Następnie mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia Zmniejszamy ogień…

WIĘCEJ >

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….

WIĘCEJ >

Shake gruszkowo – imbirowy

Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki Imbir obieramy Mleko, imbir, gruszkę umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy przez 30 sekund 

WIĘCEJ >

Sałatka z camembertem i z orzechami

Ser kroimy w cząstki i mieszamy z pokrojonymi warzywami Na końcu posypujemy kruszonymi orzechami Doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >