fbpx
logo
Szukaj
open close

Ostre masło

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c67337879-de7b-4876-b110-fdca4cc23de5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ostre masło

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Chili i zieleninę drobno siekamy (z chili usuwamy pestki)
  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia maseł.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Masło (100 g)
  • Chili (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Kmin rzymski (0.5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Domowe masło migdałowe

Wszystkie składniki wrzucamy do robota kuchennego i miksujemy przez ok. 6-8 minut (do momentu, aż uzyskamy konsystencję przypominającą masło)

WIĘCEJ >

Masło ziołowe

Masło powinno mieć temp. pokojową Zieleninę drobno siekamy Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

WIĘCEJ >

Masło ziołowe z awokado

Tłuszcz powinien być w temp. pokojowej Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w ćwiartki Zieleninę drobno siekamy Wszystkie składniki (poza (…)

WIĘCEJ >

Masło truskawkowe

Wiórki wsypujemy do robota kuchennego i ucieramy przez ok. 15 minut (do momentu, aż będą miały gładką, maślaną konsystencję) Dodajemy (…)

WIĘCEJ >