Miętowa sałata z ryżem z kalafiora
					Miętowa sałata z ryżem z kalafiora
Przygotowanie
- Kalafior dzielimy na małe kawałki i miksujemy blenderem, a najlepiej nakładką miksującą do blendera, tą do siekania cebuli ziół itp.,
 - Miksujemy 5-8 sekund
 - Wsypujemy do miski
 - Marchew obieramy i trzemy na tarce na cienkich oczkach, albo tniemy nożykiem „julienne”
 - Ogórka kroimy w kostkę
 - Koper włoski kroimy w cienkie paski lub w kostkę
 - Miętę siekamy
 - Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
 - Marchew i ogórek dodajemy do miski z miksowanym kalafiorem
 - Dodajemy słonecznik
 - Dodajemy sos
 - Mieszamy i próbujemy
 - Doprawiamy solą i pieprzem
 
Rady dietetyka
Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego.
Autor
Lista składników
- Fenkuł (koper włoski) (250 g)
 - Kalafior (200 g)
 - Ogórek kiszony (60 g)
 - Cebula czerwona (50 g)
 - Sos vinaigrette miodowy (40 ml)
 - Marchew (20 g)
 - Mięta (świeża) (10 g)
 - Pestki słonecznika obrane (10 g)
 - Sól kłodawska (2.5 g)
 - Pieprz czarny (0.5 g)
 
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.











					
					
