fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Miętowa sałata z ryżem z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz9-2-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Miętowa sałata z ryżem z kalafiora

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na małe kawałki i miksujemy blenderem, a najlepiej nakładką miksującą do blendera, tą do siekania cebuli ziół itp.,
  • Miksujemy 5-8 sekund
  • Wsypujemy do miski
  • Marchew obieramy i trzemy na tarce na cienkich oczkach, albo tniemy nożykiem „julienne”
  • Ogórka kroimy w kostkę
  • Koper włoski kroimy w cienkie paski lub w kostkę
  • Miętę siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Marchew i ogórek dodajemy do miski z miksowanym kalafiorem
  • Dodajemy słonecznik
  • Dodajemy sos
  • Mieszamy i próbujemy
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fenkuł (koper włoski) (250 g)
  • Kalafior (świeży) (200 g)
  • Ogórek kiszony (60 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Sos vinaigrette miodowy (40 ml)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Mięta (świeża) (10 g)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mus czekoladowy z awokado

Obieramy i kroimy awokado oraz banana Wrzucamy do miski Dodajemy mleko, rozdrobnione daktyle, miód, opcjonalnie: karob/kakao i dowolne orzechy/pestki Wszystko blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Risotto z sosem Bolognese

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Kalafiora ścieramy na drobnych oczkach tarki, dodajemy na patelnię i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty Dolewamy bulion…

WIĘCEJ >

Chlebek bananowy z daktylami

Piekarnik nagrzewamy do 180°C Przesiewamy do miski mąkę Dodajemy cynamon, sól i ewentualnie karob/kakao Mieszamy łyżką do połączenia składników Dodajemy pokrojone banany, rozpuszczony olej kokosowy, sok z limonki/cytryny, obrane i pokrojone jabłko, drobno posiekane daktyle…

WIĘCEJ >

Jajecznica z żółtek i jarmużu

Jarmuż i szczypiorek myjemy i kroimy (można użyć szczypiorku lub szczypioru, tego grubszego, będzie jeszcze smaczniej) Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy warzywa, można dodać również inne ulubione świeże zioła Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło Rozbijamy…

WIĘCEJ >