fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Miętowa sałata z ryżem z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz9-2-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Miętowa sałata z ryżem z kalafiora

Przygotowanie

  • Kalafior dzielimy na małe kawałki i miksujemy blenderem, a najlepiej nakładką miksującą do blendera, tą do siekania cebuli ziół itp.,
  • Miksujemy 5-8 sekund
  • Wsypujemy do miski
  • Marchew obieramy i trzemy na tarce na cienkich oczkach, albo tniemy nożykiem „julienne”
  • Ogórka kroimy w kostkę
  • Koper włoski kroimy w cienkie paski lub w kostkę
  • Miętę siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Marchew i ogórek dodajemy do miski z miksowanym kalafiorem
  • Dodajemy słonecznik
  • Dodajemy sos
  • Mieszamy i próbujemy
  • Doprawiamy solą i pieprzem

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie należy używać pieprzu czarnego.

Uwagi

Kalafior możesz zamienić na brokuł. Sałatka smakuje o wiele lepiej, gdy odstoi około 1 godz.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 różyczki kalafiora (200 g)
  • ½ kopru włoskiego (250 g)
  • 1 ogórek kiszony (60 g)
  • ½ marchewki (30 g)
  • 1 łyżka słonecznika (10 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • 8–10 listków mięty (8–10 g)
  • 4 łyżki sosu vinaigrette miodowego (40 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Daktyle suszone z pestką

Usunąć pestki Zjeść

WIĘCEJ >

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy orzechami włoskimi

WIĘCEJ >

Kiełbasa parzona

½ litra wody wkładamy do lodówki Jelita wkładamy do miski i zalewamy ciepłą wodą, lekko mieszamy ręką Zmieniamy wodę i znowu mieszamy i tak z 3 razy Zostawiamy je w wodzie (jeśli wyschną, to nie da…

WIĘCEJ >