fbpx
logo
Szukaj
open close

Mus jagodowy z czerwonym winem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3b2a52af-be85-456f-99e7-97c80b0579b3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mus jagodowy z czerwonym winem

Przygotowanie

  • Żelatynę wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i odkładamy
  • Jagody wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolitą konsystencję
  • Następnie mus jagodowy przecieramy przez sitko do miski
  • Do rondla wlewamy wino, dodajemy słodzik i cały czas mieszając, podgrzewamy na małym ogniu, do momentu, aż słodzik się rozpuści
  • Zawartość rondla doprowadzamy do wrzenia i ściągamy rondel z kuchenki
  • Następnie rondel przechylamy, do wina przykładamy zapaloną zapałkę i podpalamy, aby odparowało
  • Żelatynę odsączamy, dodajemy do rondla i mieszamy do momentu, aż się rozpuści
  • Dodajemy przecier z jagód i całość dokładnie mieszamy
  • Foremki zwilżamy wodą, przelewamy do nich masę i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jagodami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jagoda leśna (500 g)
  • Wino czerwone wytrawne (300 ml)
  • Cukier trzcinowy (80 g)
  • Żelatyna w proszku (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Foremki do sufletów, Lodówka, Miska, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jagody z kruszonką

Jagody Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Do rondla wkładamy miód i podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty (do momentu, (…)

WIĘCEJ >

Lody jogurtowe z jagodami

Jogurt wyciągamy z lodówki przed samym użyciem Jagody wyciągamy z zamrażarki przed samym użyciem Miód wkładamy do rondla i podgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Sorbet z owoców jagodowych

Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na pół Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji (…)

WIĘCEJ >

Babeczki z jagodami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypujemy cukier i mieszamy Do (…)

WIĘCEJ >

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić (…)

WIĘCEJ >