fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Babeczki z jagodami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2b24fa88-5b34-43df-8bfb-fd0b7d6b88dd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Babeczki z jagodami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypujemy cukier i mieszamy
  • Do osobnej miski wybijamy jajo i roztrzepujemy widelcem, a następnie dolewamy mleko oraz tłuszcz i ponownie mieszamy
  • Płynne składniki wlewamy do suchych i całość dokładnie mieszamy (masa nie powinna być grudkowata)
  • Do masy dodajemy jagody i delikatnie mieszamy
  • Ciasto przelewamy do foremki, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut
  • Upieczone babeczki przenosimy na metalową kratkę, aby lekko przestygły

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia babeczek i muffinek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (180 ml)
  • Mąka orkiszowa (160 g)
  • Jagoda leśna (150 g)
  • Cukier trzcinowy (55 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
  • Proszek do pieczenia (8 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Miska, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Duszona jagnięcina z fasolą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem, dodajemy przyprawy (oregano) i smażymy przez ok. 2 minuty Dodajemy mięso oraz zieleninę i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Roladki z indyka nadziewane serem

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Mięso posypujemy serem, dodajemy zieleninę i zawijamy w roladki Przygotowujemy trzy talerze – na jeden wysypujemy mąkę, na drugi wybijamy jaja i lekko roztrzepujemy, a na trzeci…

WIĘCEJ >

Wołowina w sosie z zielonym pieprzem

Mięso kładziemy na talerzu, smarujemy tłuszczem, przykrywamy folią i odkładamy na ok. 30 minut Do rondla wlewamy śmietanę i tabasco, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozgnieciony pieprz, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 5 minut…

WIĘCEJ >

Krem z cukinii z masłem

Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ Następnie kroimy cukinię w kostkę o wielkości 1-2 cm Jarmuż pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy przeciśnięty przez…

WIĘCEJ >