fbpx
logo
Szukaj
open close

Musli orzechowo-kokosowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc3c2608d-9853-418a-8ee6-1f3fa5499ff9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Musli orzechowo-kokosowe

Przygotowanie

  • Na patelnię wsypujemy płatki oraz orzechy i prażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając, aby się nie spaliły
  • Dodajemy pestki słonecznika, nasiona sezamu oraz wiórki kokosowe i prażymy przez następne ok. 10 minut
  • Na patelnię przesiewamy przez sitko cukier i smażymy jeszcze przez ok. 5 minut, ciągle mieszając
  • Po tym czasie ściągamy patelnię z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Musli przechowujemy w szczelnym pojemniku, możemy podawać je z mlekiem lub jogurtem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia musli.

Musli możesz podawać z różnymi dodatkami np. w formie owoców.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (150 g)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Orzech nerkowca (50 g)
  • Pestki słonecznika obrane (50 g)
  • Wiórki kokosowe (50 g)
  • Sezam biały (30 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Deser z musli i borówkami

Jogurt dokładnie mieszamy z miodem Na spód pucharków wsypujemy trochę granoli, następnie wlewamy jogurt, wsypujemy pozostałą granolę oraz borówki i (…)

WIĘCEJ >

Musli z brzoskwinią

Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Płatki wsypujemy do miski, zalewamy sokiem i czekamy do nasiąknięcia Na wierzch płatków układamy (…)

WIĘCEJ >

Musli z truskawkami

Zieleninę siekamy Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki Wszystkie składniki razem mieszamy

WIĘCEJ >

Musli marchewkowe

Marchewki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Daktyle drobno siekamy i dodajemy doi miski z marchewką Do (…)

WIĘCEJ >

Dyniowe musli

Zagotowujemy dynię z mlekiem kokosowym i daktylami. Kiedy potrawa się zagotuje, zmniejszamy ogień, dodajemy cynamon i trzymamy jeszcze chwilę na (…)

WIĘCEJ >