fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Musli orzechowo-kokosowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc3c2608d-9853-418a-8ee6-1f3fa5499ff9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Musli orzechowo-kokosowe

Przygotowanie

  • Na patelnię wsypujemy płatki oraz orzechy i prażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając, aby się nie spaliły
  • Dodajemy pestki słonecznika, nasiona sezamu oraz wiórki kokosowe i prażymy przez następne ok. 10 minut
  • Na patelnię przesiewamy przez sitko cukier i smażymy jeszcze przez ok. 5 minut, ciągle mieszając
  • Po tym czasie ściągamy patelnię z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Musli przechowujemy w szczelnym pojemniku, możemy podawać je z mlekiem lub jogurtem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia musli.

Musli możesz podawać z różnymi dodatkami np. w formie owoców.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 10
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Płatki owsiane (bezglutenowe) (150 g)
  • Orzech włoski (50 g)
  • Orzech nerkowca (50 g)
  • Pestki słonecznika obrane (50 g)
  • Wiórki kokosowe (50 g)
  • Sezam biały (30 g)
  • Cukier trzcinowy (30 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekane purée z ziemniaków

Ziemniaki obieramy, kroimy w ćwiartki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości, ale tak żeby się nie rozpadały) Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Ziemniaki odcedzamy i przenosimy…

WIĘCEJ >

Orientalne steki teriyaki

Imbir z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy 1/3 ilości sosu sojowego i dokładnie mieszamy Do miski wkładamy mięso i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty marynatą Następnie owijamy…

WIĘCEJ >

Pasta z bakłażana

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy bakłażany i wkładamy do piekarnika na ok. 40 minut (pieczemy do momentu, aż skórka zacznie robić się brązowa i pękać)…

WIĘCEJ >

Sałatka z kalafiora i batatu

Bataty obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Szynkę kroimy…

WIĘCEJ >