fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Deser z musli i borówkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c967779ac-34c9-4bb0-a1a1-8ea6caf80ef6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Deser z musli i borówkami

Przygotowanie

  • Jogurt dokładnie mieszamy z miodem
  • Na spód pucharków wsypujemy trochę granoli, następnie wlewamy jogurt, wsypujemy pozostałą granolę oraz borówki i całość posypujemy płatkami migdałowymi

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia deserów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jogurt naturalny (300 g)
  • Granola owsiana z orzechem włoskim i czekoladą (200 g)
  • Borówka (100 g)
  • Miód lipowy (50 g)
  • Płatki migdałowe (50 g)

Potrzebny sprzęt

Pucharki do deserów

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Podpłomyki

Do miski wsypujemy mąki, dolewamy ciepłą wodę i zagniatamy do momentu powstania jednolitego ciasta Ciasto dzielimy na ok. 10-12 części (z 125 g mąki), przykrywamy wilgotną ścierką i zostawiamy na ok. 30 minut Po tym…

WIĘCEJ >

Kolorowe grzanki z papryką

Rozgrzewamy grill Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w ćwiartki Następnie układamy paprykę skórką do góry i grillujemy przez ok. 5 minut (do momentu, aż lekko poczernieję) Paprykę przenosimy do miski, przykrywamy folią i odstawiamy…

WIĘCEJ >

Czekoladowa komosanka

Komosę ryżową gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, tak by nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera Dodajemy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko…

WIĘCEJ >

Purée z kalafiora

Kalafior dzielimy na różyczki i wkładamy do garnka Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kalafior odcedzamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym…

WIĘCEJ >