fbpx
logo
Szukaj
open close

Malinowy deser z tapioki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c034bd9e1-cfa9-4b1f-ab86-5a543d3138fe
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Malinowy deser z tapioki

Przygotowanie

  • Zaczynamy od musu malinowego
  • Maliny miksujemy blenderem na gładki mus
  • W rondelku gotujemy wodę z musem malinowym. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy tapiokę i zmniejszamy ogień
  • Tapiokę gotujemy przez ok. 8-10 minut, często mieszając
  • Po tym czasie mus powinien osiągnąć konsystencję przypominającą kisiel, a tapioka ma być szklista
  • Mus malinowy zdejmujemy z ognia i rozdzielamy przelewając do kieliszków lub szklanek
  • Gdy ostygnie, wkładamy je do lodówki. Podajemy schłodzone

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Malina (200 g)
  • Tapioka (100 g)
  • Miód lipowy (36 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Lodówka, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowy deser z tapioki

Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 (…)

WIĘCEJ >

Kokosowa tapioka z papają

Tapiokę zalać mlekiem kokosowym wymieszanego z wodą. Doprowadzić do wrzenia, a potem na bardzo małym ogniu gotować jakieś 10-12 minut. (…)

WIĘCEJ >

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze (…)

WIĘCEJ >