fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Malinowy deser z tapioki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c034bd9e1-cfa9-4b1f-ab86-5a543d3138fe
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Malinowy deser z tapioki

Przygotowanie

  • Zaczynamy od musu malinowego
  • Maliny miksujemy blenderem na gładki mus
  • W rondelku gotujemy wodę z musem malinowym. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy tapiokę i zmniejszamy ogień
  • Tapiokę gotujemy przez ok. 8-10 minut, często mieszając
  • Po tym czasie mus powinien osiągnąć konsystencję przypominającą kisiel, a tapioka ma być szklista
  • Mus malinowy zdejmujemy z ognia i rozdzielamy przelewając do kieliszków lub szklanek
  • Gdy ostygnie, wkładamy je do lodówki. Podajemy schłodzone

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie ciekawe propozycje deserów z tapioką – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g malin
  • 3 łyżki miodu pszczelego (36 g)
  • 100 g tapioki
  • 250 ml wody

Potrzebny sprzęt

Blender, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy orzechami włoskimi

WIĘCEJ >

Zupa ziemniaczana

Wszystkie warzywa po obraniu i umyciu kroimy w dużą kostkę Na maśle klarowanego podsmażamy cebulę i ziemniaki Dodajemy łyżeczkę curry W osobnym garnku gotujemy w bulionie marchewkę i por Po 15 minutach dodajemy podsmażone ziemniaki…

WIĘCEJ >

Roladka z dorsza i łososia z warzywami gotowanymi duszonymi na maśle klarowanym

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Dorsza i łososia solimy i pieprzymy Kładziemy dorsza skórą w dół na desce i na środek kładziemy łososia Zawijamy dorsza wokoło łososia Spinamy wykałaczką żeby się roladka…

WIĘCEJ >

Frittata z żeberkami wieprzowymi

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka z wrzącą wodą i lekko (pół łyżeczki) osolić…

WIĘCEJ >