Malinowy deser z tapioki
Malinowy deser z tapioki
Przygotowanie
- Zaczynamy od musu malinowego
- Maliny miksujemy blenderem na gładki mus
- W rondelku gotujemy wodę z musem malinowym. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy tapiokę i zmniejszamy ogień
- Tapiokę gotujemy przez ok. 8-10 minut, często mieszając
- Po tym czasie mus powinien osiągnąć konsystencję przypominającą kisiel, a tapioka ma być szklista
- Mus malinowy zdejmujemy z ognia i rozdzielamy przelewając do kieliszków lub szklanek
- Gdy ostygnie, wkładamy je do lodówki. Podajemy schłodzone
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Malina (świeża) (200 g)
- Tapioka (100 g)
- Miód lipowy (36 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)
Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…
WIĘCEJ >Tatar z wołowiny z konfiturą z borowików i cebulą
Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 minut…
WIĘCEJ >Ciasto kokosowo – bananowo – gruszkowe
Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić, a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera Dodajemy miód, sodę i zaczynamy…
WIĘCEJ >Grasica z grillowanymi warzywami
Grasica Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą…
WIĘCEJ >