fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki jaglane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce3a676a9-47a3-4521-b392-59a365febd58
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Naleśniki jaglane

Przygotowanie

  • Składniki mieszamy razem do uzyskania ciasta o płynnej konsystencji (nie może być za rzadka)
  • Jeżeli potrzeba, dodajemy jeszcze łyżkę mąki
  • Smażymy na rozgrzanej patelni cienkie placki, na tłuszczu lub bez dodatku tłuszczu

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 10 łyżek mąki jaglanej (100 g)
  • 5 jaj kurzych roz. M (ok. 255 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • Sól himalajska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

Pieczarki kroimy na cząstki Koper włoski kroimy w półksiężyce Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku Por kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki Dodajemy por z koprem Zasmażamy…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa

Rosół rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szparagami

Myjemy wszystkie składniki Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy roszponkę, szpinak, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól Mieszamy wszystko…

WIĘCEJ >

Wiosenna zupa z pokrzywy

Młode pędy pokrzywy dokładnie płuczemy, usuwamy nadmiar wody Za pomocą nożyczek odcinamy liście wraz miękkimi częściami pokrzywy, twarde kawałki łodygi odrzucamy Pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się rosołu Dodajemy suszone grzyby rozdrabniając je w rękach Gotujemy…

WIĘCEJ >