Naleśniki kasztanowe
Naleśniki kasztanowe
Przygotowanie
- Mąkę przesiewamy przez sito
- Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego
- Smażymy na patelni nieprzywierającej
Uwagi
Patelnię można troszkę natłuścić przed smażeniem pierwszych naleśników Do naleśników można dodać kakao (lub karob dla osób przebywających na aip), aby uzyskać wersję czekoladową Można podawać z dżemem, rozgniecionym banananem, dowolnymi owocami, masłem orzechowym (oprócz osób na aip) lub innymi ulubionymi składnikami
Autor
Lista składników
5 – 6 naleśników:
- 1 szklanka mąki kasztanowej
- 1 szklanka wody
- opcjonalnie: cynamon, szczypta soli
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Żeberka z dynią makaronową
Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy (…)
WIĘCEJ >Roladka z dorsza i łososia z warzywami gotowanymi duszonymi na maśle klarowanym
Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Dorsza i łososia solimy i pieprzymy Kładziemy dorsza skórą w dół na (…)
WIĘCEJ >Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym
Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną (…)
WIĘCEJ >Zupa kalafiorowo – brokułowa (na wywarze kostnym)
Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 (…)
WIĘCEJ >