fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki kasztanowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cda47e3a3-38e5-45e3-abf1-443b5221ff32-1

Naleśniki kasztanowe

Przygotowanie

  • Mąkę przesiewamy przez sito
  • Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego
  • Smażymy na patelni nieprzywierającej

Rady dietetyka

Do naleśników można dodać kakao (lub karob dla osób przebywających na protokole autoimmunologicznym – AIP), aby uzyskać wersję czekoladową. Można podawać z dżemem, rozgniecionym bananem, dowolnymi owocami, masłem orzechowym (oprócz osób na AIP) lub innymi ulubionymi składnikami.

Uwagi

Patelnię można troszkę natłuścić przed smażeniem pierwszych naleśników.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

56 naleśników:

  • 1 szklanka mąki kasztanowej (110 g)
  • 1 szklanka wody (250 ml)
  • Opcjonalnie: cynamon, szczypta soli

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chrupiąca przekąska

Nasiona słonecznika blendujemy z mlekiem kokosowym i z solą (możemy użyć moździerza lub młynka do kawy) Podajemy z pokrojonymi w słupki warzywami np. marchewką i/lub selerem naciowym

WIĘCEJ >

Truskawki

Truskawki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Gulasz z dyni

Grzyby wrzucamy do kubka, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy jakimś talerzykiem/spodkiem Szynkę kroimy w kostkę 1 cm na 1 cm Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Por…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (wegańska / wegetariańska)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >