Naleśniki kasztanowe
Naleśniki kasztanowe
Przygotowanie
- Mąkę przesiewamy przez sito
- Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego
- Smażymy na patelni nieprzywierającej
Rady dietetyka
Naleśniki można podawać z dżemem, rozgniecionym bananem, dowolnymi owocami, masłem orzechowym (oprócz osób na AIP) lub innymi, ulubionymi składnikami.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Mąka kasztanowa (110 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
- Cynamon mielony (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Owsiana granola domowa
Wybrany syrop lub miód mieszamy z olejem, aż powstanie gładka masa. W tym celu najlepiej je lekko ogrzać i energicznie mieszać. Następnie wlewamy to do płatków z solą i dokładnie mieszamy – świetnie sprawdzą się…
WIĘCEJ >Curry z kalafiorem i cieciorką
Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek…
WIĘCEJ >Jaja sadzone na brokułach
Brokuły dzielimy na małe różyczki, gotujemy w garnku ok. 5 minut i odcedzamy Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka i dodajemy brokuły Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte Wykładamy…
WIĘCEJ >