fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki kasztanowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cda47e3a3-38e5-45e3-abf1-443b5221ff32-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Naleśniki kasztanowe

Przygotowanie

  • Mąkę przesiewamy przez sito
  • Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego
  • Smażymy na patelni nieprzywierającej

Rady dietetyka

Naleśniki można podawać z dżemem, rozgniecionym bananem, dowolnymi owocami, masłem orzechowym (oprócz osób na AIP) lub innymi, ulubionymi składnikami.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Mąka kasztanowa (110 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Risotto z grzybami

Nerkowce moczymy przez noc (lub przynajmniej 30 minut wcześniej) Grzyby dokładnie myjemy i moczymy przynajmniej 30 minut Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do lekkiego wysuszenia/zarumienienia Dodajemy grzyby, trochę soli, pieprzu i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…

WIĘCEJ >

Borówki

Borówki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Puree z batata

Bataty obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 30 min i odcedzamy na sicie Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w małym garnuszku tłuszcz Smażymy cebulę przez 2 min Dodajemy ugotowane bataty Miksujemy…

WIĘCEJ >