logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki kasztanowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cda47e3a3-38e5-45e3-abf1-443b5221ff32

Naleśniki kasztanowe

Przygotowanie

  • Mąkę przesiewamy przez sito
  • Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego
  • Smażymy na patelni nieprzywierającej

Uwagi

Patelnię można troszkę natłuścić przed smażeniem pierwszych naleśników Do naleśników można dodać kakao (lub karob dla osób przebywających na aip), aby uzyskać wersję czekoladową Można podawać z dżemem, rozgniecionym banananem, dowolnymi owocami, masłem orzechowym (oprócz osób na aip) lub innymi ulubionymi składnikami

Autor

Monika Regiec ( blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

5 – 6 naleśników:

  • 1 szklanka mąki kasztanowej
  • 1 szklanka wody
  • opcjonalnie: cynamon, szczypta soli

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka z dynią makaronową

Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy (…)

WIĘCEJ >

Roladka z dorsza i łososia z warzywami gotowanymi duszonymi na maśle klarowanym

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Dorsza i łososia solimy i pieprzymy Kładziemy dorsza skórą w dół na (…)

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną (…)

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa (na wywarze kostnym)

Bulion rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl