fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Naleśniki kasztanowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cda47e3a3-38e5-45e3-abf1-443b5221ff32-1

Naleśniki kasztanowe

Przygotowanie

  • Mąkę przesiewamy przez sito
  • Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego
  • Smażymy na patelni nieprzywierającej

Rady dietetyka

Do naleśników można dodać kakao (lub karob dla osób przebywających na protokole autoimmunologicznym – AIP), aby uzyskać wersję czekoladową. Można podawać z dżemem, rozgniecionym bananem, dowolnymi owocami, masłem orzechowym (oprócz osób na AIP) lub innymi ulubionymi składnikami.

Uwagi

Patelnię można troszkę natłuścić przed smażeniem pierwszych naleśników.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

56 naleśników:

  • 1 szklanka mąki kasztanowej (110 g)
  • 1 szklanka wody (250 ml)
  • Opcjonalnie: cynamon, szczypta soli

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z kalafiora z kurczakiem duszonym w mleku kokosowym, z porem, cebulą, imbirem

Kurczaka kroimy w paski Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Por kroimy w cienkie plasterki Pieczarki kroimy na ćwiartki Seler kroimy w cienkie paski Paprykę kroimy w paski Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy Na patelni…

WIĘCEJ >

Spaghetti Konjac z krewetkami

Makaron wyjmujemy z worka do miski z zimną wodą Zmieniamy wodę 3 razy co kilka minut, aż przestanie „czuć rybą” W tym czasie obieramy czosnek i cebulę, kroimy w kostkę Krewetki wkładamy do ciepłej wody…

WIĘCEJ >

Krewetki duszone w maśle z pomidorami i rozmarynem

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy jelito) Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni i smażymy krewetki minutę i…

WIĘCEJ >

Paprykarz szczeciński z chlebem

Makrelę obieramy ze skóry i z ości Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą Wrzucamy do garnka z gotującą wodą (około litr wody) Gotujemy do miękkości – około 15 minut i odcedzamy na sicie…

WIĘCEJ >