fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet kokosowy z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1db033de-5e16-4878-a3a6-5fd15f3e1df2-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Omlet kokosowy z owocami

Przygotowanie

Owoce:

  • Winogrono, jeśli jest duże kroimy na połówki, ostrzem nożyka możemy usunąć pestki
  • Banana obieramy i kroimy w plastry
  • Truskawki kroimy na połówki lub jeśli są duże na cztery części
  • Gruszkę kroimy w kostkę

Omlet:

  • Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę
  • Posolić
  • Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą
  • Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy mąkę kokosową
  • Mieszamy dokładnie
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Na gorącą patelnie wylewamy masę jajeczną
  • Zmniejszamy ogień i smażymy aż zetnie się białko na powierzchni omletu
  • Omlet zsuwamy na talerz
  • Nakładamy pokrojone owoce i maliny 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Omlet możesz przyrządzić z dowolnymi, ulubionymi owocami – podobny przepis znajduje się w powiązanych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 2 łyżki mąki kokosowej (24 g)
  • 50 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (30 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 10 kulek winogrona (70 g)
  • ½ banana (60 g)
  • 5 truskawek (50 g)
  • 10 malin (70 g)
  • ½ gruszki (65 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa czosnkowa na rosole

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę Dodajemy do garnka Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem Doprawiamy solą Przed podaniem…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z dzikiem

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-pistacjowa (wegańska / wegetariańska)

Selera obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pistacje obieramy Gruszkę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z chorizo i pieczonych ziemniaków

Ziemniaki albo bataty obieramy, gotujemy i kroimy w kostkę. Rukolę myjemy i osuszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę. Chorizo kroimy w plasterki. Ziemniaki mieszamy z przyprawami i podsmażamy chwilę na mocno rozgrzanej patelni. W miseczce mieszamy…

WIĘCEJ >