fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z dodatkiem koziego sera

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca91e0493-7f28-4803-849f-b0bf3d67409a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Omlet z dodatkiem koziego sera

Przygotowanie

  • Jajka wybijamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem
  • Rozgrzewamy patelnię z masłem, po czym wlewamy masę jajeczną
  • Czekamy do momentu, aż spód się zetnie
  • Na wierzchu omleta układamy pozostałe składniki, przykrywamy pokrywką i dusimy do ścięcia się białka (przez około 5 minut)
  • Składamy na pół i nakładamy na talerz

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia omletów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Jajo kurze (153 g)
  • Szpinak (świeży) (45 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Ser kozi (30 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym

Kalafior dzielimy na „różyczki”, polewamy 3 łyżkami oleju, posypujemy solą i dokładnie mieszamy Przenosimy do dużego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do rozgrzanego do 200 st C. piekarnika na około 25 minut (kalafior po upieczeniu powinien być miękki i…

WIĘCEJ >

Risotto z grzybami

Nerkowce moczymy przez noc (lub przynajmniej 30 minut wcześniej) Grzyby dokładnie myjemy i moczymy przynajmniej 30 minut Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do lekkiego wysuszenia/zarumienienia Dodajemy grzyby, trochę soli, pieprzu i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka  Gruszkę kroimy w plastry  Jabłko kroimy w plastry  Usuwamy pestki i gniazda nasienne  Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie…

WIĘCEJ >

Kokojabłotka

Z każdej figi odcinamy ogonek Kroimy je w plastry Wrzucamy do naczynia/miski Zalać wrzątkiem – tak, aby zakryć Przykrywamy i odstawiamy na bok Robimy ciasto    Na rozgrzaną wsypujemy mąkę kokosową Od razu mieszamy Mieszamy tak długo,…

WIĘCEJ >