fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z wędzonym boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1ea3ab37-2857-4ad0-bf38-742a43012fb0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Omlet z wędzonym boczkiem

Przygotowanie

  • Jajka rozbić, wymieszać z wodą. Ubić trzepaczką. Dodać sól i pieprz.
  • Na patelni rozgrzać smalec gęsi. Zmniejszyć ogień do minimum.
  • Wlać masę jajeczną. Gdy wierzch będzie już ścięty, a spód dobrze wysmażony, przewróć ostrożnie omlet na drugą stronę.
  • Nałożyć plastry przysmażonego boczku i roszponkę.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Powyżej znajdują się równie smaczne omlety z różnymi dodatkami – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 5 łyżek wody
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • 6 plastrów podsmażonego wędzonego boczku (ok. 60 g)
  • 1 garść roszponki (ok. 25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajecznica na maśle

Na patelni rozpuszczamy masło. Wybijamy jajka. Mieszamy do uzyskania odpowiedniego ścięcia.

WIĘCEJ >

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i chlebem gryczanym

Jajka wkładamy do garnka z gorącą wodą i dajemy łyżkę soli Gotujemy 10 min Odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną woda Po chwili obieramy jajka ze skorupki Jajka wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować…

WIĘCEJ >

Jaja na miękko

Do gotującej się wody za pomocą łyżki wkładamy jajka. Gotujemy 2-4 minuty (w zależności o wielkości jajek). Wyjmujemy łyżką i wkładamy na chwilę do zimnej wody.

WIĘCEJ >

Placki z cukinii

Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki gryczanej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki gryczanej i zamieszać Rozgrzać patelnię z dwiema łyżkami…

WIĘCEJ >