fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z wędzonym boczkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1ea3ab37-2857-4ad0-bf38-742a43012fb0
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Omlet z wędzonym boczkiem

Przygotowanie

  • Jajka rozbić, wymieszać z wodą. Ubić trzepaczką. Dodać sól i pieprz.
  • Na patelni rozgrzać smalec gęsi. Zmniejszyć ogień do minimum.
  • Wlać masę jajeczną. Gdy wierzch będzie już ścięty, a spód dobrze wysmażony, przewróć ostrożnie omlet na drugą stronę.
  • Nałożyć plastry przysmażonego boczku i roszponkę.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia omletów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (153 g)
  • Woda (75 ml)
  • Boczek wieprzowy wędzony (60 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Patelnia, Patelnia - mała, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb kokosowy

Wymieszać wszystkie składniki razem i wlać do wysmarowanej olejem kokosowym formy.  Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Obrócić bochenek i poczekać, aż całkowicie ostygnie na stojaku przed podaniem. 

WIĘCEJ >

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną Dzielimy na 4 części…

WIĘCEJ >

Omlet ze szpinakiem

Cebulę i czosnek drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem Szpinak kroimy na drobne kawałki Jajka mieszamy ze szpinakiem (można też całość zmiksować blenderem) Jajeczną masę wlewamy na patelnię…

WIĘCEJ >

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…

WIĘCEJ >