logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z wędzonym boczkiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-22

Omlet z wędzonym boczkiem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-22

Przygotowanie

  • Jajka rozbić, wymieszać z wodą. Ubić trzepaczką. Dodać sól i pieprz.
  • Na patelni rozgrzać smalec gęsi. Zmniejszyć ogień do minimum.
  • Wlać masę jajeczną. Gdy wierzch będzie już ścięty, a spód dobrze wysmażony, przewróć ostrożnie omlet na drugą stronę.
  • Nałożyć plastry przysmażonego boczku i roszponkę.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 jaja
  • 5 łyżek wody
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka smalcu gęsiego
  • 6 plastrów podsmażonego wędzonego boczku (ok. 60 g)
  • 1 garść roszponki (ok. 25 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Krem z cukinii i kurczaka

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy (…)

WIĘCEJ >

Jaja z kiszoną kapustą

Jajka gotujemy na twardo ok. 5 minut Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy (…)

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie na sałacie

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki kroimy na połówki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl