logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet ze szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz23-1-3

Omlet ze szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz23-1-3

Przygotowanie

Szparagi

  • Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
  • Szparagi kroimy na 4 części
  • Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min
  • Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 3 min

Omlet

  • Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę
  • Posolić
  • Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą
  • Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy mąkę kokosową
  • Mieszamy dokładnie
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Na gorącą patelnie wylewamy masę jajeczną
  • Zmniejszamy ogień i smażymy aż zetnie się białko na powierzchni omletu
  • Omlet zsuwamy na talerz
  • Nakładamy szparagi z cebulą z drugiej patelni

Rady dietetyka

Jeśli akurat nie ma sezonu na szparagi możesz przygotować potrawę bez nich, zamieniając np. na pieczarki. Możesz również użyć szparagów ze słoika.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 50ml mleka kokosowego
  • łyżki masła klarowanego lub oleju kokosowego
  • sól, pieprz
  • 250 g ugotowanych lub marynowanych szparagów
  • 1 cebula

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Sałatka z indykiem

Indyka mieszamy z koncentratem pomidorowym, oregano i solą. Grillujemy bez tłuszczu ok. 10 minut. Odstawiamy do przestygnięcia. Sałatę mieszamy z (…)

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami, papają i łososiem

Na talerzu kładziemy sałatę, na niej szpinak i rukolę Papaję obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałki Awokado obieramy (…)

WIĘCEJ >

Paprykarz szczeciński z chlebem

Makrelę obieramy ze skóry i z ości Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą Wrzucamy do garnka z gotującą (…)

WIĘCEJ >

Pączki bekonowe

Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia. Gotowe pączusie polewamy ‚lukrem’ z (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl