fbpx
logo
Szukaj
open close

Omlet ze szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz23-1-4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Omlet ze szparagami

Przygotowanie

Szparagi

  • Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce
  • Szparagi kroimy na 4 części
  • Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min
  • Dodajemy szparagi, lekko solimy i pieprzymy
  • Podsmażamy 3 min

Omlet

  • Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę
  • Posolić
  • Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą
  • Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy mąkę kokosową
  • Mieszamy dokładnie
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Na gorącą patelnie wylewamy masę jajeczną
  • Zmniejszamy ogień i smażymy aż zetnie się białko na powierzchni omletu
  • Omlet zsuwamy na talerz
  • Nakładamy szparagi z cebulą z drugiej patelni

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne propozycje przyrządzenia omletów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

Szparagi

  • Szparag (240 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Omlet

  • Jajo kurze (204 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Rózga kuchenna, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera kielichowego Dodać wodę kokosową Wycisnąć sok z cytryny, dodać do blendera Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Pasta z czerwonej soczewicy

Soczewicę wrzucamy na wrzątek i gotujemy do miękkości. Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na grubych oczkach. Pora kroimy w plasterki, a czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy osoloną…

WIĘCEJ >

Grasica w sosie miodowo – musztardowym z grillowanymi ziemniakami i rukolą

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >