fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z warzywami i pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdae9247b-fa59-45ef-9f35-e930562760ba
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Omlet z warzywami i pieczarkami

Przygotowanie

  • Pomidorki kroimy na pół, pieczarki na ćwiartki, a cebulę na pióra
  • Jajka wybijamy do głębokiego talerza lub miski
  • Solimy
  • Mocno mieszamy widelcem lub rózgą
  • Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy mąkę kokosową
  • Dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Na gorącą patelnię wykładamy warzywa i cebulę, chwilę podsmażamy
  • Wylewamy wymieszane jajka
  • Zmniejszamy ogień i smażymy do momentu aż białko się zetnie na powierzchni omletu
  • Omlet zsuwamy na talerz

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne potrawy.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 pomidorków koktajlowych (100 g)
  • 5 pieczarek (100 g)
  • 3 jaja kurze roz. M (153 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • 2 łyżki mąki kokosowej (20 g)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet z brokułem

Jajka wybijamy do głębokiego talerza lub miski Solimy Mocno mieszamy widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnię wylewamy masę jajeczną Zmniejszamy…

WIĘCEJ >

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach Awokado kroimy wzdłuż na pół i cześć bez pestki obieramy i kroimy w paski Jajko obieramy, kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w półplastry Pomidorki kroimy na połówki Paprykę kroimy z paseczki…

WIĘCEJ >

Śledzie w pomidorach

Cebulę obieramy, kroimy w piórka, lub kostkę Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy przez 3 min cebulę Dodajemy koncentrat, mieszamy i podsmażamy 5 min Przekładamy do miski, czekamy 30 min aż przestygnie, wlewamy oliwę Lekko…

WIĘCEJ >

Oliwkowe tagliatelle

Masło rozgrzewamy na patelni Za pomocą obieraczki do warzyw, obieramy umytą cukinię, na tyle ile to możliwe, tworząc „tagliatelle” Makaron kładziemy na patelnię i podsmażamy Po kilku minutach dodajemy oliwki Pod koniec smażenia wbijamy na…

WIĘCEJ >