fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z warzywami i pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdae9247b-fa59-45ef-9f35-e930562760ba

Omlet z warzywami i pieczarkami

Przygotowanie

  • Pomidorki kroimy na pół, pieczarki na ćwiartki, a cebulę na pióra
  • Jajka wybijamy do głębokiego talerza lub miski
  • Solimy
  • Mocno mieszamy widelcem lub rózgą
  • Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy mąkę kokosową
  • Dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Na gorącą patelnię wykładamy warzywa i cebulę, chwilę podsmażamy
  • Wylewamy wymieszane jajka
  • Zmniejszamy ogień i smażymy do momentu aż białko się zetnie na powierzchni omletu
  • Omlet zsuwamy na talerz

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne potrawy.

Autor

Iwona Wierzbicka
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 pomidorków koktajlowych (100 g)
  • 5 pieczarek (100 g)
  • 3 jaja kurze roz. M (153 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • 2 łyżki mąki kokosowej (20 g)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z rydzami

Rydze:   Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże to kroimy na pół lub na ćwiartkii Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę…

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę i układamy na brokule Na wierzch kładziemy pokrojony ser feta Następnie posypujemy nasionami słonecznika Skrapiamy…

WIĘCEJ >

Sałatka morska z wędzonym łososiem

Wodorosty przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, układamy je na talerzu Pomidorki kroimy na pół Awokado obieramy i kroimy w kostkę Oliwki, pomidorki i awokado kładziemy na sałatę Na wierzchu kładziemy kawałki łososia Solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >