fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z warzywami i pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdae9247b-fa59-45ef-9f35-e930562760ba

Omlet z warzywami i pieczarkami

Przygotowanie

  • Pomidorki kroimy na pół, pieczarki na ćwiartki, a cebulę na pióra
  • Jajka wybijamy do głębokiego talerza lub miski
  • Solimy
  • Mocno mieszamy widelcem lub rózgą
  • Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe
  • Dodajemy mąkę kokosową
  • Dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu
  • Na gorącą patelnię wykładamy warzywa i cebulę, chwilę podsmażamy
  • Wylewamy wymieszane jajka
  • Zmniejszamy ogień i smażymy do momentu aż białko się zetnie na powierzchni omletu
  • Omlet zsuwamy na talerz

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne potrawy.

Autor

Iwona Wierzbicka
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 pomidorków koktajlowych (100 g)
  • 5 pieczarek (100 g)
  • 3 jaja kurze roz. M (153 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • 2 łyżki mąki kokosowej (20 g)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee lub oleju kokosowego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb bananowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st.C Szykujemy blaszkę, wykładamy papierem do pieczenia Jajka wybijamy do blendera, dodajemy sól i sodę Miksujemy 10 sekund Obieramy banany, łamiemy w kawałki i dodajemy do jajek Dodajemy sok…

WIĘCEJ >

Jajecznika ze szparagami

Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i pokroić na 1-2 cm kawałki. W małym garnku zagotować lekko osoloną wodę i wrzucić pokrojone szparagi. Gotować 3-4 minuty, odcedzić i od razu przełożyć do baaardzo zimnej wody. Po…

WIĘCEJ >

Słoneczna sałatka sardynkowa

Cytrynę sparzamy i na tarce ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok do miski. Do tej samej miski wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę marchew, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, posiekane oliwki, sardynki w całości. Na talerz wykładamy sałatę,…

WIĘCEJ >

Jarmuż duszony z wędzonką

Jarmuż kroimy w paski Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Pora kroimy w talarki Pomidorki przekroić na połówki Szynkę kroimy w kostkę lub w paseczki Pieczarki kroimy w plasterki Na dużej patelni lub w…

WIĘCEJ >