fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet w hiszpańskim stylu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d0b13ad-7a7f-4359-a24b-94dcc299a490
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Omlet w hiszpańskim stylu

Przygotowanie

  • Jajka blendujemy z serkiem i oliwą
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Jeżeli patelnia nadaje się do smażenia beztłuszczowego, wylewamy na nią masę bezpośrednio (przy patelniach wymagających natłuszczenia, wlewamy trochę oliwy)
  • Smażymy omleta z dwóch stron. Pod koniec smażenia układamy na nim kawałki szynki.
  • Podajemy.  

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne pomysły na przyrządzenie omleta – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 jajka kurze roz. M (ok. 102 g)
  • ¼ kremowego ekologicznego sera pełnotłustego np. sera feta (50 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 4 plastry szynki parmeńskiej (60 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kalarepa faszerowana sarną

Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…

WIĘCEJ >

Pieczony omlet

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.Jajka roztrzepujemy z rozpuszczoną pastą kokosową (lub mascarpone jeśli jemy nabiał) Masło owijamy szynką i układamy w naczyniu żaroodpornym Zalewamy masą jajeczną i pieczemy przez 25 minut.

WIĘCEJ >

Kanapki z chleba gryczanego z ogórkiem i sałatą

Chleb smarujemy masłem Na kromki kładziemy sałatę Ogórki kroimy w plasterki i układamy na kanapkach

WIĘCEJ >

Warzywa duszone na oleju kokosowym z wędzoną makrelą

Makrelę obrać ze skóry i ości Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plastry lub słupki Cykorię przekroić na pół Rzodkiewki oczyścić i pokroić w plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy wszystkie warzywa i smażymy 3-4…

WIĘCEJ >