fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet w hiszpańskim stylu

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d0b13ad-7a7f-4359-a24b-94dcc299a490
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Omlet w hiszpańskim stylu

Przygotowanie

  • Jajka blendujemy z serkiem i oliwą
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Jeżeli patelnia nadaje się do smażenia beztłuszczowego, wylewamy na nią masę bezpośrednio (przy patelniach wymagających natłuszczenia, wlewamy trochę oliwy)
  • Smażymy omleta z dwóch stron. Pod koniec smażenia układamy na nim kawałki szynki.
  • Podajemy.  

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia omletów.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Szynka parmeńska (60 g)
  • Ser feta (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś z kurczaka faszerowana gorgonzolą

Oiersi z kurczaka kładziemy na desce Wbijamy poziomo nóż od grubszej strony żeby zrobić nacięcie Palcami poszerzamy otwór Wpychamy w otwór ser Mięso z góry solimy i pieprzymy Układamy nafaszerowany filet w naczyniu żaroodpornym Dodajemy…

WIĘCEJ >

Bulion jarski

Cebulę i czosnek, razem z łupinami pokroić na 4 części i wrzucić do garnka Warzywa obrać i wrzucić do garnka, tylko obrany seler pociąć na kilka kawałków Dodać liść laurowy i zioło angielskie Wsypać czubatą łyżkę soli…

WIĘCEJ >

Jajka faszerowane bekonem i serem

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy wzdłuż na pół Z jaj wyciągamy żółtka i przenosimy do miski Białka kładziemy na talerzu…

WIĘCEJ >

Kaszotto grzybowe z pieczarkami

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą Wypłukaną kaszę wrzucamy do garnka z wrzącą, osoloną wodą Kaszę gotujemy na półtwardo (przez około 10 minut lub wg wskazań na opakowaniu kaszy), a następnie ją odcedzamy Grzyby oczyszczamy i…

WIĘCEJ >