fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z pomidorem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c858a0de5-2b4e-459e-8b1a-42fdb537a939

Omlet z pomidorem

Przygotowanie

  • Jajka mieszamy widelcem lub trzepaczką
  • Na patelni rozgrzewamy olej i wylewamy masę jajeczną
  • Smażymy 2-3 minuty, a następnie układamy na omlecie plasterki pomidora
  • Przykrywamy pokrywką i smażymy kilka minut
  • Przed podaniem posypujemy natką pietruszki i pokrojoną cebulką

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne, równie smaczne omlety.

Autor

Iwona Wierzbicka
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 pomidor (170 g)
  • 3 jajka roz. M (ok. 153 g)
  • 1 cebulka dymka (20 g)
  • ¼ pęczka natki pietruszki (10 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Hot-dogi ketogeniczne

Jajka roztrzepujemy w misce z płatkami drożdżowymi i szczyptą soli. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wlewamy połowę masy jajecznej. Z brzegu omleta kładziemy kabanosa i opcjonalnie rozprowadzamy wzdłuż keczup. Zawijamy kabanosa w omlecie i jeszcze…

WIĘCEJ >

Grillowane Halloumi

Ser Halloumi wyjmujemy z opakowania i grillujemy na patelni aż do momentu zarumienienia Z pozostałych składników robimy sałatkę i podajemy razem z serem

WIĘCEJ >

Pieczony, ziołowy boczek

Boczek doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C i pieczemy boczek przez około 35 minut W międzyczasie robimy sałatkę….

WIĘCEJ >

Krem szparagowy (na wywarze kostnym)

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >