Chrupiący omlet
Chrupiący omlet
Przygotowanie
- Jajka roztrzepujemy z wiórkami kokosowymi
- Odstawiamy masę na około 10 minut
- Na patelni rozgrzewamy masło
- Po chwili wlewamy masę na patelnię i smażymy z dwóch stron
- Omleta podajemy samego lub z ulubionymi dodatkami
Rady dietetyka
Opcjonalnie można dodać pomidora, oliwki i duszone warzywa itp.
Uwagi
Powyżej znajdziesz inne, równie smaczne omlety, które koniecznie musisz przygotować.
Autor
Lista składników
- 2 jajka kurze roz. M (ok. 102 g)
- 6 łyżek wiórków kokosowych (36 g)
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Miks sałat z sosem kolendrowym z suszonym schabem
Sałatę i rukolę położyć na talerzu Pomidorki przekroić na ćwiartki Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Pomidory i paprykę położyć na sałacie Posypać cebulą Polać sosem Obok sałaty położyć pokrojony cienko suszony schab
WIĘCEJ >Pasta brokułowo – kokosowa
Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.
WIĘCEJ >Chłodnik z awokado z serem kozim
Awokado obieramy, usuwamy pestkę i wrzucamy miąższ do naczynia, w którym będziemy `miksować Dodajemy sok z cytryny i mleko kokosowe Dodajemy twaróg kozi Lekko pieprzymy Miksujemy Próbujemy i ewentualnie dosalamy (zależy jak słony był ser)…
WIĘCEJ >Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…
WIĘCEJ >