fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiący omlet

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce2dbd343-8bf0-4bbf-a10b-f407d1c24a96
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chrupiący omlet

Przygotowanie

  • Jajka roztrzepujemy z wiórkami kokosowymi
  • Odstawiamy masę na około 10 minut
  • Na patelni rozgrzewamy masło
  • Po chwili wlewamy masę na patelnię i smażymy z dwóch stron
  • Omleta podajemy samego lub z ulubionymi dodatkami

Rady dietetyka

Opcjonalnie można dodać pomidora, oliwki i duszone warzywa itp.

Uwagi

Powyżej znajdziesz inne, równie smaczne omlety, które koniecznie musisz przygotować.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 jajka kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 6 łyżek wiórków kokosowych (36 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Patelnia, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Miks sałat z sosem kolendrowym z suszonym schabem

Sałatę i rukolę położyć na talerzu Pomidorki przekroić na ćwiartki Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki Pomidory i paprykę położyć na sałacie Posypać cebulą Polać sosem Obok sałaty położyć pokrojony cienko suszony schab

WIĘCEJ >

Pasta brokułowo – kokosowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >

Chłodnik z awokado z serem kozim

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i wrzucamy miąższ do naczynia, w którym będziemy `miksować Dodajemy sok z cytryny i mleko kokosowe Dodajemy twaróg kozi Lekko pieprzymy Miksujemy Próbujemy i ewentualnie dosalamy (zależy jak słony był ser)…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >