fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chrupiący omlet

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce2dbd343-8bf0-4bbf-a10b-f407d1c24a96

Chrupiący omlet

Przygotowanie

  • Jajka roztrzepujemy z wiórkami kokosowymi
  • Odstawiamy masę na około 10 minut
  • Na patelni rozgrzewamy masło
  • Po chwili wlewamy masę na patelnię i smażymy z dwóch stron
  • Omleta podajemy samego lub z ulubionymi dodatkami

Rady dietetyka

Opcjonalnie można dodać pomidora, oliwki i duszone warzywa itp.

Uwagi

Powyżej znajdziesz inne, równie smaczne omlety, które koniecznie musisz przygotować.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 jajka kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 6 łyżek wiórków kokosowych (36 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Miska, Patelnia, Rózga kuchenna
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kalarepa faszerowana sarną

Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z kiełbasą

Wszystkie składniki kroimy w grubą kostkę i nabijamy na patyczki. Wkładamy do nagrzanego na 180 st. C piekarnika na około 20 minut.

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z sarniną i pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >