fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony omlet

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8897578b-3b85-4cd3-a511-7050baa9cc34
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony omlet

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.Jajka roztrzepujemy z rozpuszczoną pastą kokosową (lub mascarpone jeśli jemy nabiał)
  • Masło owijamy szynką i układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Zalewamy masą jajeczną i pieczemy przez 25 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia omletów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (153 g)
  • Szynka parmeńska (60 g)
  • Pasta kokosowa (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut Pod koniec dodajemy…

WIĘCEJ >

Omlet z kiełkami

Na maśle podsmażamy jarmuż z rozmarynem i solą. Resztę składników dokładnie mieszamy razem. Masę jajeczną wylewamy na patelnię z kiełkami i smażymy do ścięcia jajka (najlepiej z dwóch stron).

WIĘCEJ >

Jajecznica z pieczarkami i szpinakiem

Pieczarki obieramy i kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy szpinak oraz przyprawy i dusimy przez ok. 5 minut Wybijamy jaja i smażymy do momentu…

WIĘCEJ >

Warzywa zapiekane z serem kozim

Paprykę, bakłażana i ser kroimy w kostkę. Piekarnik ustawiamy na 180 st. C. W żaroodpornym naczyniu układamy wszystkie warzywa i ser, dodajemy kozieradkę i odrobinę solimy.  Całość polewamy rozpuszczonym wcześniej olejem kokosowym i wstawiamy do…

WIĘCEJ >