fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony omlet

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8897578b-3b85-4cd3-a511-7050baa9cc34
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony omlet

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.Jajka roztrzepujemy z rozpuszczoną pastą kokosową (lub mascarpone jeśli jemy nabiał)
  • Masło owijamy szynką i układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Zalewamy masą jajeczną i pieczemy przez 25 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej diecie – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Powyżej możesz znaleźć inne równie smaczne pomysły na omlet – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 plastry szynki parmeńskiej (60 g)
  • 3 jajka kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 50 g rozpuszczonej pasty kokosowej lub sera mascarpone
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie jagodowo – bananowe

Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji

WIĘCEJ >

Nieziemsko dobra lasagne

Dynię piżmową (lub batata) obieramy i kroimy na cienkie plasterki (tak jak na chipsy); będzie stanowiła warstwę makaronową. Cukinię obieramy ze skórki, kroimy na pół, a następnie wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż na ćwiartki, wybieramy…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z granatem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Imbir obieramy i siekamy jak najdrobniej Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą na drugą stronę…

WIĘCEJ >

Omlet z grzybami

Marchewkę kroimy w słupki, a grzyby w kostkę Smażymy na maśle przez 15 minut W tym czasie mieszamy jajka z mlekiem kokosowym, oliwą i solą Wylewamy masę jajeczną na grzyby Gdy jajko od spodu się…

WIĘCEJ >