fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony omlet

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8897578b-3b85-4cd3-a511-7050baa9cc34

Pieczony omlet

Przygotowanie

  • Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.Jajka roztrzepujemy z rozpuszczoną pastą kokosową (lub mascarpone jeśli jemy nabiał)
  • Masło owijamy szynką i układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Zalewamy masą jajeczną i pieczemy przez 25 minut.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej diecie – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

Powyżej możesz znaleźć inne równie smaczne pomysły na omlet – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 4 plastry szynki parmeńskiej (60 g)
  • 3 jajka kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 50 g rozpuszczonej pasty kokosowej lub sera mascarpone
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Rózga kuchenna
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 min Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie, żeby odciekła z nich woda Jajka obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Smażymy na niedużym ogniu 5 minut pilnując, żeby się nie przypaliła. Wrzucamy imbir i smażymy kolejne 3 minuty, żeby oddał swój aromat. Dodajemy obraną…

WIĘCEJ >

Kaczka z wolnowaru z modrą kapustą

Kaczka: Kaczkę kładziemy w wolnowarze Solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem  Ręką wcieramy przyprawy w mięso Cebulę obieramy, kroimy w plastry Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w plastry Cebulę i gruszkę kładziemy…

WIĘCEJ >