fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cab7bd8a0-7aab-4f33-8868-186a8cc4b702
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Omlet ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem
  • Szpinak kroimy na drobne kawałki
  • Jajka mieszamy ze szpinakiem (można też całość zmiksować blenderem)
  • Jajeczną masę wlewamy na patelnię
  • Omlet smażymy z dwóch stron wedle upodobań

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne pomysły na przygotowanie omleta.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść świeżego szpinaku (20 g)
  • 3 jajka roz. M (153 g)
  • ½ cebuli (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach Awokado kroimy wzdłuż na pół i cześć bez pestki obieramy i kroimy w paski Jajko obieramy, kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w półplastry Pomidorki kroimy na połówki Paprykę kroimy z paseczki…

WIĘCEJ >

Omlet z kiełkami

Na maśle podsmażamy jarmuż z rozmarynem i solą. Resztę składników dokładnie mieszamy razem. Masę jajeczną wylewamy na patelnię z kiełkami i smażymy do ścięcia jajka (najlepiej z dwóch stron).

WIĘCEJ >

Chleb ze smalcem i skwarkami

Kroimy kromki chleba Smarujemy smalcem Posypujemy skwarkami Lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >

Zupa cebulowa (wegetariańska)

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce lub piórka W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 5 minut na średnim ogniu Dodajemy wino Dusimy 2-3 minuty Zalewamy bulionem jarskim i gotujemy 5 minut

WIĘCEJ >