fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet ze szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cab7bd8a0-7aab-4f33-8868-186a8cc4b702

Omlet ze szpinakiem

Przygotowanie

  • Cebulę i czosnek drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem
  • Szpinak kroimy na drobne kawałki
  • Jajka mieszamy ze szpinakiem (można też całość zmiksować blenderem)
  • Jajeczną masę wlewamy na patelnię
  • Omlet smażymy z dwóch stron wedle upodobań

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne pomysły na przygotowanie omleta.

Autor

Iwona Wierzbicka
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 garść świeżego szpinaku (20 g)
  • 3 jajka roz. M (153 g)
  • ½ cebuli (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego do smażenia (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Przepiórcze jaja smażone z kapustą pak choi

Masło rozgrzewamy na patelni. Wsypujemy kminek i chwilę go prażymy. Kapustę pak choi kroimy w kostkę, nastęnie wrzucamy na patelnię razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażymy przez ok. 5 minut mieszając, Pomiędzy kawałki kapusty…

WIĘCEJ >

Sałatka z gotowanym bażantem

Sałatę umyć, porwać palcami w mniejsze kawałki Pomarańczę obrać i pokroić w kostkę Cebulę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy w misce Dodajemy pestki granatu i sos vianaigrette Mieszamy

WIĘCEJ >

Schab faszerowany szpinakiem z sosem pieczeniowym

Cebulę i czosnek obrać Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę z czosnkiem Dodajemy gałkę muszkatołową, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy szpinak, mieszamy Dusimy 2 min Wyłączamy palnik, wybijamy na szpinak jajka i mieszamy Każdy…

WIĘCEJ >

Pieczone talarki z cukiniowe z łososiem

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Cukinię kroimy w plasterki, układamy na papierze do pieczenia i następnie skrapiamy oliwą i posypujemy solą Talarki wkładamy do piekarnika na 30 minut Po tym czasie, każdy talarek smarujemy serkiem…

WIĘCEJ >