fbpx
logo
Szukaj
open close

Ostrygi i śliwki w boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0dcfb1cc-f1fa-48c0-af02-59dc9f385fec
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ostrygi i śliwki w boczku

Przygotowanie

  • Ostrygi wyciągamy z muszli
  • Każdy plaster boczku kroimy wzdłuż na pół
  • Rozgrzewamy opiekacz
  • Boczek rozkładamy na czystym blacie i na końcu każdego kawałka kładziemy po jednej śliwce i jednej ostrydze, po czym zawijamy ciasno boczek wokół nich
  • Roladki kładziemy na blasze i pieczemy pod grzałką opiekacza przez ok. 2-4 minuty, a gdy boczek zacznie się robić chrupiący – obracamy roladki na drugą stronę i opiekamy przez ok. 2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ostryg i śliwek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ostryga (świeża) (120 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
  • Śliwka suszona (28 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Opiekacz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ostrygi z pastą kaparową

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy zieleninę, kapary, sok z cytryny (…)

WIĘCEJ >

Śliwki pod pierzynką

Śliwki kroimy na ćwiartki (pestki usuwamy) i przenosimy do misek Na wierzch nakładamy śmietanę

WIĘCEJ >