fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ostrygi i śliwki w boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0dcfb1cc-f1fa-48c0-af02-59dc9f385fec
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ostrygi i śliwki w boczku

Przygotowanie

  • Ostrygi wyciągamy z muszli
  • Każdy plaster boczku kroimy wzdłuż na pół
  • Rozgrzewamy opiekacz
  • Boczek rozkładamy na czystym blacie i na końcu każdego kawałka kładziemy po jednej śliwce i jednej ostrydze, po czym zawijamy ciasno boczek wokół nich
  • Roladki kładziemy na blasze i pieczemy pod grzałką opiekacza przez ok. 2-4 minuty, a gdy boczek zacznie się robić chrupiący – obracamy roladki na drugą stronę i opiekamy przez ok. 2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ostryg i śliwek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ostryga (świeża) (120 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
  • Śliwka suszona (28 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Opiekacz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bezglutenowy deser z tapioki

Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…

WIĘCEJ >

Lody bananowe

Kroimy banany i blendujemy razem z mlekiem kokosowym i miodem/daktylami Przelewamy do pojemnika, wkładamy do zamrażarki Mieszamy co 2 godziny aż do całkowitego zmrożenia

WIĘCEJ >

Bananowo-kokosowe placuszki bez mąki i cukru

Banany ugniatamy widelcem na gładką masę, dodajemy jajka, wiórki kokosowe, cynamon i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Na końcu dodajemy borówki.  Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i za pomocą łyżki formujemy na patelni placuszki. Smażymy…

WIĘCEJ >

Grillowane mango z karmelem

Z każdego owocu mango odcinamy po dwa, duże plastry, odcinając możliwie najbliżej pestki, po czym nacinamy miąższ w romby, krojąc do głębokości 3/4, tak aby nie naruszyć skórki Miąższ wokół pestki zachowujemy do innych celów…

WIĘCEJ >