Śliwki pod pierzynką
Śliwki pod pierzynką
Przygotowanie
- Śliwki kroimy na ćwiartki (pestki usuwamy) i przenosimy do misek
- Na wierzch nakładamy śmietanę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem śliwek.
Autor
Lista składników
- Śliwka (świeża) (220 g)
- Śmietana 18% (100 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Tarta z ryżem i pomidorami
Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Oliwki kroimy w plasterki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę do tarty skrapiamy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia Pomidory kroimy na pół, kładziemy na…
WIĘCEJ >Wieprzowina duszona z kapustą pekińską
Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w poprzek w paski Seler wypłukać, żeby nie było piasku i pokroić w poprzek w półksiężyce…
WIĘCEJ >Tatar wołowy
Mięso doprawiamy solą, dodajemy oliwę, mieszamy, kładziemy na talerzu. Ogórka kroimy w kostkę i układamy obok mięsa, tak samo kapary.
WIĘCEJ >