fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Śliwkowa kasza gryczana z daktylami i cynamonem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-43
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Śliwkowa kasza gryczana z daktylami i cynamonem

Przygotowanie

  • Kaszę przesypujemy do garnka
  • Zalewamy mlekiem
  • Podgrzewamy
  • Dodajemy daktyle, kakao, cynamon, szczyptę soli
  • Gotujemy na małym ogniu przez 20 min
  • Od czasu do czasu mieszamy
  • Gdy kasza zmięknie i wchłonie mleko wrzucamy śliwki
  • Mieszamy i chwilę dusimy
  • Do gotowej kaszy dodajemy masło migdałowe
  • Dodatkowo możemy posypać posiekanymi migdałami

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu możemy dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • ½ szklanki kaszy gryczanej niepalonej (90 g)
  • 2 szklanki mleka kokosowego (460 ml)
  • 15 suszonych daktyli (75 g)
  • Świeże lub mrożone śliwki (100 g)
  • 1 łyżka kakao w proszku (10 g)
  • 1 łyżka masła migdałowego (10 g)
  • 1 łyżeczka cynamonu w proszku (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl na przeziębienie

Wszystkie składniki wkładamy do blendera Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Chleb ziemniaczany

Ziemniaki obrać, ugotować i przełożyć na sito Drożdże pokruszyć do jakiejś miseczki, dodać miód i zamieszać, aż się drożdże rozpuszczą Ubić ziemniaki tłuczkiem do puree Dodać wodę, sól i mąkę gryczaną. Wymieszać w misce Przykryć…

WIĘCEJ >

Pierś z kaczki w sosie cytrynowym

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pierś z kaczki nacieramy solą i pieprzem. Układamy mięso na nagrzanej patelni skórą do dołu i smażymy przez 8 minut, następnie z drugiej strony (skórą do góry) przez minutę. Kaczkę…

WIĘCEJ >