fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Śliwkowa kasza gryczana z daktylami i cynamonem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-43
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Śliwkowa kasza gryczana z daktylami i cynamonem

Przygotowanie

  • Kaszę przesypujemy do garnka
  • Zalewamy mlekiem
  • Podgrzewamy
  • Dodajemy daktyle, kakao, cynamon, szczyptę soli
  • Gotujemy na małym ogniu przez 20 min
  • Od czasu do czasu mieszamy
  • Gdy kasza zmięknie i wchłonie mleko wrzucamy śliwki
  • Mieszamy i chwilę dusimy
  • Do gotowej kaszy dodajemy masło migdałowe
  • Dodatkowo możemy posypać posiekanymi migdałami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (500 ml)
  • Śliwka (świeża) (100 g)
  • Kasza gryczana niepalona (90 g)
  • Daktyl (75 g)
  • Kakao w proszku (10 g)
  • Masło migdałowe (10 g)
  • Cynamon mielony (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa z topinamburem

Pokrojony w plastry por dusimy w garnku na rozgrzanej oliwie Dodajemy rozdrobniony na kawałki szpinak, czekamy do momentu aż się rozmrozi i na końcu dodajemy pokrojonego topinambura Po chwili całość zalewamy mlekiem i bulionem Pod…

WIĘCEJ >

Polędwiczki wieprzowe z wędzoną papryką

Mięso kroimy na małe kawałki, dodajemy ocet jabłkowy, sól i paprykę wędzoną. Zamarynowane mięso wstawiamy do lodówki na pół godziny (a najlepiej na kilka godzin). Na maśle smażymy pokrojoną cienko marchewkę (można do tego użyć…

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado

Myjemy wszystkie warzywa Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę Sałatę drzemy na kawałki Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę Szatkujemy szczypiorek Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny,…

WIĘCEJ >

Szparagi grillowane z warzywami

Cykorię kroimy wzdłuż na pół Marchew obieramy i kroimy w ukośne długie plastry Cukinię kroimy w krążki Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa Smażymy po 2-3 min z każdej strony Lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >