fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owocowe palmy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf1c5a1d7-fd87-4c0a-89db-4715775c8efe
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owocowe palmy

Przygotowanie

  • Marchew obieramy, kroimy na plaster, a plastra wycinamy słoneczko
  • Kiwi obieramy i kroimy na pół plastry
  • Banana obieramy, kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry
  • Pomarańczę kroimy na pół plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt palm, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (60 g)
  • Pomarańcza (20 g)
  • Kiwi (15 g)
  • Marchew (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frankfurterki wieprzowe

Frankfurterki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut

WIĘCEJ >

Ziemniaki z papryką i kminkiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Z lodówki wyciągamy śmietanę, aby nabrała temp….

WIĘCEJ >

Kalarepa faszerowana sarną

Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…

WIĘCEJ >

Schabowe w sosie paprykowo – pomidorowym z gotowaną kalarepą

Kalarepę/brukiew obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w grubą kostkę Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z…

WIĘCEJ >