Owocowe palmy
Owocowe palmy
Przygotowanie
- Marchew obieramy, kroimy na plaster, a plastra wycinamy słoneczko
- Kiwi obieramy i kroimy na pół plastry
- Banana obieramy, kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry
- Pomarańczę kroimy na pół plastry
- Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt palm, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Banan (60 g)
- Pomarańcza (20 g)
- Kiwi (15 g)
- Marchew (5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ziemniaki z papryką i kminkiem
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Z lodówki wyciągamy śmietanę, aby nabrała temp….
WIĘCEJ >Kalarepa faszerowana sarną
Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…
WIĘCEJ >Schabowe w sosie paprykowo – pomidorowym z gotowaną kalarepą
Kalarepę/brukiew obieramy, kroimy w plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w grubą kostkę Schab rozbić lekko tłuczkiem do mięsa (po kilka uderzeń z…
WIĘCEJ >