fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owocowe palmy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf1c5a1d7-fd87-4c0a-89db-4715775c8efe
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owocowe palmy

Przygotowanie

  • Marchew obieramy, kroimy na plaster, a plastra wycinamy słoneczko
  • Kiwi obieramy i kroimy na pół plastry
  • Banana obieramy, kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plastry
  • Pomarańczę kroimy na pół plastry
  • Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt palm, tak jak na załączonym obrazku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, dziecięcych dań.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (60 g)
  • Pomarańcza (20 g)
  • Kiwi (15 g)
  • Marchew (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z serc indyczych

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w brytfannie tłuszcz i wrzucamy serca z indyka Podsmażamy 2 min, mieszamy Dodajemy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2-3 min Dodajemy pozostałe warzywa Podsmażamy 2-3 min Dodajemy koncentrat, podsmażamy…

WIĘCEJ >

Komosanka z owocami i bakaliami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część komosy, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Następnie blendujemy wszystko na gładką masę Całość przelewamy do miseczki, następnie…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z gotowanym dorszem

Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na pół Wkładamy warzywa do garnka, dodajemy dorsza Zalewamy wodą, tak żeby z centymetr wyżej był poziom wody Lekko solimy i gotujemy 25 minut W drugim garnku szykujemy lekko…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – sówka i króliczek

Z szynki wycinamy mały trójkąt, tak aby z plastra powstał kształt sówki Z sera żółtego wycinamy kółka i trójkąciki Ogórka kroimy na plastry, na słupki i wycinamy kawałki w kształcie skrzydeł Z rzodkiewki wycinamy kawałki…

WIĘCEJ >