Owsianka z czereśniami
Owsianka z czereśniami
Przygotowanie
- Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
- Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista
- Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy
- Owsiankę przenosimy do miski i dekorujemy owocami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianek.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Czereśnia (80 g)
- Płatki owsiane (bezglutenowe) (55 g)
- Prawdziwe masło (7 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Cukier trzcinowy (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szkocki rosół z porem
Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Seler kroimy na kawałki Mięso kroimy w kostkę Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por oraz seler i podsmażamy przez ok. 5…
WIĘCEJ >Salsa pomidorowa
Pomidorki myjemy i kroimy w ćwiartki Dodajemy posiekane zioła, szczyptę soli, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą
WIĘCEJ >Zupa selerowo-pistacjowa
Selera obieramy i kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pistacje obieramy Gruszkę kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, podsmażamy 3 min Dodajemy gruszkę i seler, podsmażamy 3 min Zalewamy…
WIĘCEJ >Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni
Myjemy i osuszamy liście szpinaku Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy
WIĘCEJ >