fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka paleo z nasionami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c872a8613-08cc-4ada-9e2b-e482bf0a820b
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owsianka paleo z nasionami

Przygotowanie

  • W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe.
  • Dodajemy cynamon i siemię lniane.
  • Gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając.
  • Zestawiamy z palnika i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka.
  • Przelewamy do miseczki.
  • Na patelni prażymy nasiona – krótko – tylko do momentu delikatnego zarumienienia.
  • Posypujemy nimi owsiankę.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Len odtłuszczony (30 g)
  • Pestki dyni łuskane (15 g)
  • Płatki migdałowe (15 g)
  • Cynamon mielony (4 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Miska, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wegański

Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę Warzywa wkładamy do garnka Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło Dodajemy pomidory Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn Gotujemy 60 min Próbujemy i doprawiamy do smaku 

WIĘCEJ >

Risotto z cukinią i groszkiem

Nerkowce moczymy przez noc (lub przynajmniej 30 minut wcześniej) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju do lekkiego wysuszenia/zarumienienia Dodajemy pokrojoną w półkrążki cukinię, trochę soli, pieprzu i podsmażamy do miękkości cukinii Dodajemy groszek…

WIĘCEJ >

Szparagi smażone na boczku

Boczek pokroić w centymetrowe słupki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu, żeby wytopić cały tłuszcz. Szparagi opłukać i osuszyć, oderwać zdrewniałe końcówki, przekroić na pół. Na wytopiony boczek wrzucić szparagi. Smażyć ok…

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę i układamy na brokule Na wierzch kładziemy pokrojony ser feta Następnie posypujemy nasionami słonecznika Skrapiamy…

WIĘCEJ >