fbpx
logo
Szukaj
open close

Owsianka paleo z nasionami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c872a8613-08cc-4ada-9e2b-e482bf0a820b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka paleo z nasionami

Przygotowanie

  • W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe.
  • Dodajemy cynamon i siemię lniane.
  • Gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając.
  • Zestawiamy z palnika i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka.
  • Przelewamy do miseczki.
  • Na patelni prażymy nasiona – krótko – tylko do momentu delikatnego zarumienienia.
  • Posypujemy nimi owsiankę.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Len odtłuszczony (30 g)
  • Pestki dyni obrane (15 g)
  • Płatki migdałowe (15 g)
  • Cynamon mielony (4 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Miska, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pałki z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Piekarnik ustawiamy na temp 180 st. C, opcja grzania „góra-dół”. Czosnek wyciskamy i mieszamy z miodem i musztardą (możemy lekko podgrzać w rondelku), dodajemy sól. Jeżeli możemy to wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Wkładamy…

WIĘCEJ >

Szparagi z młodymi ziemniakami i jajkiem sadzonym

Ziemniaki dokładnie szorujemy (nie trzeba obierać) i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Szparagi obieramy Gotujemy przez 8 min w wrzącej osolonej wodzie Na patelni rozgrzewamy masło Wybijamy 2 jajka i…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy na desce, wycinamy piersi i odcinamy nogi (mięso używamy do dań obiadowych, szkoda go do…

WIĘCEJ >