fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka paleo z nasionami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c872a8613-08cc-4ada-9e2b-e482bf0a820b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Owsianka paleo z nasionami

Przygotowanie

  • W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe.
  • Dodajemy cynamon i siemię lniane.
  • Gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając.
  • Zestawiamy z palnika i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka.
  • Przelewamy do miseczki.
  • Na patelni prażymy nasiona – krótko – tylko do momentu delikatnego zarumienienia.
  • Posypujemy nimi owsiankę.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia owsianki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (400 ml)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Len odtłuszczony (30 g)
  • Pestki dyni łuskane (15 g)
  • Płatki migdałowe (15 g)
  • Cynamon mielony (4 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Miska, Patelnia, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na drożdżach (szybki) – własnej roboty

Drożdże kruszymy do miski i dodajemy miód Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą Dolewamy wodę i lekko solimy Dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy Ciasto się będzie lekko kleić, jeśli klei się za bardzo, dodać troszkę mąki…

WIĘCEJ >

Szybka sałatka z rukolą

Ogórka kroimy w plasterki Do ogórka dodajemy pomidorki, rukolę i garść pestek dyni Polewamy sosem vinaigrette, mieszamy

WIĘCEJ >

Ciasto kokosowo – bananowo – gruszkowe

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić, a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera Dodajemy miód, sodę i zaczynamy…

WIĘCEJ >