fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka paleo z cynamonem i kardamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c150f00c8-5ced-4c13-9148-bb9d0e9af10f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owsianka paleo z cynamonem i kardamonem

Przygotowanie

  • W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe.
  • Dodajemy przyprawy (cynamon, kurkumę, kardamon i sól) i mieszamy.
  • Zdejmujemy z palnika i cały czas mieszając dodajemy siemię lniane i żółtka.
  • Przelewamy do miseczki, dodajemy borówki i polewamy 1 łyżeczką syropu z agawy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie ciekawe propozycje przygotowania owsianki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 ml mleka kokosowego
  • 1 łyżka odtłuszczonego mielonego lnu (15 g)
  • 3 żółtka jaj kurzych (60 g)
  • ½ łyżeczki cynamonu (2 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (1 g)
  • ¼ łyżeczki kardamonu (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka syropu z agawy (5 g)
  • Kilka borówek (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Twarożek z migdałów

Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i…

WIĘCEJ >

Kokojabłotka

Z każdej figi odcinamy ogonek Kroimy je w plastry Wrzucamy do naczynia/miski Zalać wrzątkiem – tak, aby zakryć Przykrywamy i odstawiamy na bok Robimy ciasto    Na rozgrzaną wsypujemy mąkę kokosową Od razu mieszamy Mieszamy tak długo,…

WIĘCEJ >

Ziemniaczana kanapka z jajem – na ciepło

Placuszki Ziemniaki, oliwę z oliwek, mąkę, tymianek i rozmaryn mieszamy razem i formujemy kulki, potem rozpłaszczamy je do postaci placka grubego na ok 1-2 cm Tłuszcz rozgrzewamy na patelni. Smażymy placuszki po parę minut z…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >