fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka z jogurtem i z miętą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-7

Owsianka z jogurtem i z miętą

Przygotowanie

  • Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody
  • Mieszamy z jogurtem kokosowym
  • Po ostudzeniu dodajemy posiekane listki świeżej mięty
  • Podajemy

Rady dietetyka

Płatki owsiane możesz zastąpić jaglanymi lub gryczanymi. W przepisie zamiast mleka kokosowego możesz wykorzystać inne, np. migdałowe lub ryżowe (patrz na ich skład).

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne przepisy na przygotowanie owsianki.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 łyżek płatków owsianych (75 g)
  • 1 szklanka jogurtu kokosowego (250 g)
  • 2 garście świeżej mięty (4 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z brokułów i ziemniaków

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy około 20-30 minut, aż będą miękkie Brokuły dzielimy na drobne różyczki i blanszujemy Paprykę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy ze sobą

WIĘCEJ >

Warzywa z kurkumą

Warzywa obieramy i tniemy obieraczką, aby uzyskać wstążki. Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok 2-4 minut a następnie odkładamy na talerz. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy Smażymy chwilę…

WIĘCEJ >

Krem z pieczonej papryki i pomidora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Pomidora kroimy w ćwiartki (wycinamy głąb), a paprykę w kostkę (nasiona wyrzucamy) Do rozgrzanego piekarnika wkładamy warzywa ułożone w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 20 minut Po tym…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa z topinamburem

Włoszczyznę obieramy i kroimy w paski lub ścieramy na tarce o grubych oczkach W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy włoszczyznę Dodajemy oczyszczony topinambur Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości ok. 20 – 25 min

WIĘCEJ >