fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Owsianka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c07d89179-f453-4e57-83b0-6ae0ac39fe3f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Owsianka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi

Przygotowanie

  • Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody)
  • Posypujemy orzechami włoskimi

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Płatki owsiane możesz zastąpić jaglanymi lub gryczanymi. W przepisie zamiast mleka kokosowego możesz wykorzystać inne, np. migdałowe lub ryżowe (patrz na ich skład).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 łyżek płatków owsianych (75 g)
  • 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
  • 2 sztuki orzechów włoskich (16 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z grillowanych warzyw

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…

WIĘCEJ >

Chrupiąca przekąska

Nasiona słonecznika blendujemy z mlekiem kokosowym i z solą (możemy użyć moździerza lub młynka do kawy) Podajemy z pokrojonymi w słupki warzywami np. marchewką i/lub selerem naciowym

WIĘCEJ >

Bezglutenowy deser z tapioki

Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…

WIĘCEJ >