Owsianka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi
Owsianka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi
Przygotowanie
- Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody)
- Posypujemy orzechami włoskimi
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.
Uwagi
Płatki owsiane możesz zastąpić jaglanymi lub gryczanymi. W przepisie zamiast mleka kokosowego możesz wykorzystać inne, np. migdałowe lub ryżowe (patrz na ich skład).
Autor
Lista składników
- 5 łyżek płatków owsianych (75 g)
- 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml)
- 2 sztuki orzechów włoskich (16 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa krem z grillowanych warzyw
Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w długie plastry (pod skosem) Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paski Cukinię pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Rozgrzewamy patelnię grillową z…
WIĘCEJ >Chrupiąca przekąska
Nasiona słonecznika blendujemy z mlekiem kokosowym i z solą (możemy użyć moździerza lub młynka do kawy) Podajemy z pokrojonymi w słupki warzywami np. marchewką i/lub selerem naciowym
WIĘCEJ >Bezglutenowy deser z tapioki
Tapiokę zalać zimną wodą w proporcji 1:10 (na 100 g tapioki należy użyć 1 L wody) i gotować przez 10 minut mieszając czujnie, aby się nie przypaliła. Po zdjęciu z ognia odstawić na kolejne 10…
WIĘCEJ >