fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paluchy kokosowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0161385d-137b-413e-ad8c-2e7f86d26113
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Paluchy kokosowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki mieszamy razem i odstawiamy na kilka minut
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formujemy podłużne „bułki” lub „paluchy”, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut lub dłużej (do suchego patyczka)

Rady dietetyka

Do takich bułek warto zjeść porcję warzyw.

Uwagi

Wypróbuj nasze propozycje bułek bez glutenu, a również tych, które wpisują się w protokół autoimmunologiczny.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 50 g łupin babki jajowatej
  • 5 jajek kurzych roz. M (ok. 255 g)
  • 200 ml wody
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 6 łyżek wiórków kokosowych (36 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czekoladowa gryczanka

Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera Dorzucamy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko miksujemy na…

WIĘCEJ >

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek Spinamy wykałaczką Układamy na blaszce lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Golonka z wolnowaru

Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Golonki wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy warzywa Dodajemy liście i ziele Wlewamy pół szklanki zimnej wody…

WIĘCEJ >

Szparagi z jajkiem w koszulce

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej, osolonej wodzie Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka…

WIĘCEJ >