Paluchy kokosowe
Paluchy kokosowe
Przygotowanie
- Wszystkie składniki mieszamy razem i odstawiamy na kilka minut
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Formujemy podłużne „bułki” lub „paluchy”, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut lub dłużej (do suchego patyczka)
Rady dietetyka
Do takich bułek warto zjeść porcję warzyw.
Uwagi
Wypróbuj nasze propozycje bułek bez glutenu, a również tych, które wpisują się w protokół autoimmunologiczny.
Autor
Lista składników
- 50 g łupin babki jajowatej
- 5 jajek kurzych roz. M (ok. 255 g)
- 200 ml wody
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
- 6 łyżek wiórków kokosowych (36 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Mus orzechowo – gruszkowy
Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin Wsypać do miski i zalać zimną wodą Odstawić na 12 godz. Orzechy odcedzić na sicie (wodę wylać) Gruszki umyć Przeciąć na pół i wykroić gniazda…
WIĘCEJ >Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką
Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…
WIĘCEJ >Placki z batatów z wędzoną szynką i sałatką z awokado
Sałata Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu i dokładamy rukolę Pomidorki przekrawamy na połówki Awokado obieramy ze skóry i kroimy na kawałki Awokado i pomidorki kładziemy na sałatę Polewamy sosem Na wierzch kładziemy…
WIĘCEJ >Leczo na ostro
W garnku rozgrzewamy odrobine masła. Cebulę i imbir drobno kroimy i wrzucamy na tłuszcz. Chwilę podsmażamy. Cukinię i paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka. Chwilę wszystko obsmażamy. Po chwili dodajemy kurkumę, paprykę…
WIĘCEJ >