fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Paluchy kokosowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0161385d-137b-413e-ad8c-2e7f86d26113

Paluchy kokosowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki mieszamy razem i odstawiamy na kilka minut
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formujemy podłużne „bułki” lub „paluchy”, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut lub dłużej (do suchego patyczka)

Rady dietetyka

Do takich bułek warto zjeść porcję warzyw.

Uwagi

Wypróbuj nasze propozycje bułek bez glutenu, a również tych, które wpisują się w protokół autoimmunologiczny.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 50 g łupin babki jajowatej
  • 5 jajek kurzych roz. M (ok. 255 g)
  • 200 ml wody
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 6 łyżek wiórków kokosowych (36 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kiełbasa parzona

½ litra wody wkładamy do lodówki Jelita wkładamy do miski i zalewamy ciepłą wodą, lekko mieszamy ręką Zmieniamy wodę i znowu mieszamy i tak z 3 razy Zostawiamy je w wodzie (jeśli wyschną, to nie da…

WIĘCEJ >

Szaszłyk z kurczaka na batatach

Kurczaka kroimy w kostkę 2-3 cm Solimy, pieprzymy Tymianek drobno siekamy i mieszamy mięso z przyprawami Boczek kroimy w plastry grubości około 0,5 cm Paprykę kroimy w kostkę około 2,5 cm Cebulę kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Babeczki z suszonymi pomidorami

Pomidory moczymy przez kilka minut, a następnie drobno kroimy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Pokrojone pomidory zalewamy wrzątkiem W tym czasie mieszamy wszystkie składniki przy pomocy trzepaczki lub blendera Dodajemy namoczone pomidory (odsączone…

WIĘCEJ >

Pasztet z wątróbki z kiełkami brokuła

Wątróbkę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wykrawamy błony. Podsmażamy wątróbkę na patelni, na podgrzanym oleju kokosowym na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Ma być podsmażona na brązowo, ale pozostać miękka w środku….

WIĘCEJ >