Paluchy kokosowe
Paluchy kokosowe
Przygotowanie
- Wszystkie składniki mieszamy razem i odstawiamy na kilka minut
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Formujemy podłużne „bułki” lub „paluchy”, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 40 minut lub dłużej (do suchego patyczka)
Rady dietetyka
Do takich bułek warto zjeść porcję warzyw.
Uwagi
Wypróbuj nasze propozycje bułek bez glutenu, a również tych, które wpisują się w protokół autoimmunologiczny.
Autor
Lista składników
- 50 g łupin babki jajowatej
- 5 jajek kurzych roz. M (ok. 255 g)
- 200 ml wody
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
- 6 łyżek wiórków kokosowych (36 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Czekoladowa gryczanka
Kaszę gotujemy do miękkości Mieszamy co jakiś czas, aby nie przywarła do dna W międzyczasie kroimy na kawałki banana i gruszkę oraz umieszczamy w misie blendera Dorzucamy daktyle, kakao/karob, opcjonalnie masło i wszystko miksujemy na…
WIĘCEJ >Morele suszone z sarną zapiekane w boczku
Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek Spinamy wykałaczką Układamy na blaszce lub naczyniu…
WIĘCEJ >Golonka z wolnowaru
Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Golonki wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy warzywa Dodajemy liście i ziele Wlewamy pół szklanki zimnej wody…
WIĘCEJ >Szparagi z jajkiem w koszulce
Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej, osolonej wodzie Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka…
WIĘCEJ >